Annoncørbetalt indhold fra Monkey Shoulder Whisky
Foto: Samantha Mercano

John Vincent har optrådt på flere af verdens store scener: ”Hvis det stod til mig, ville jeg stå og spille på gaden”

Han har optrådt over hele verden, men alligevel ser DJ’en frem til endnu en gang at spille til Københavns store gadefest Distortion – denne gang på en container på Nørrebro. 

Han er tidligere breaker og dansede en stor del af sine teenageår. Men til battles og fester var han altid mere interesseret i at se, hvad der foregik henne hos DJ’en. Hvad var hans rolle, og hvordan arbejdede han?

John Vincent, også kendt som JVC, kom hurtigt under vingerne hos den erfarne scratch DJ, DJ Graded, som lærte ham de tekniske skills og performancedelen af at optræde som DJ. Det var tilbage i 2009.

”Men jeg brugte meget tid på at nørde det, inden jeg begyndte at spille gigs. Også selvom alle mine venner sagde, at jeg var klar. Jeg gik rigtig meget op i at lære det først. Så der gik omkring et år, før jeg sagde ja til mit første gig,” fortæller John Vincent.

Herfra gik det stærkt, og i dag afholder han i stribevis af fester og arrangementer, alt sammen med musikken i fokus. Lige nu bruger han for eksempel meget tid på konceptet Club Live, hvor han spiller som DJ sammen med livemusikere. Derudover har han optrådt med blandt andre danske artister som Icekiid, Gilli og FVN, ligesom han har supporteret internationale stjerner som Stormzy, Craig David og Giggs. Og så har han spillet på store scener rundt omkring i verden, fra vores allesammens Roskilde Festival til det legendariske Boiler Room i Indien.

”Efter så mange år bag mig, kan jeg kun sige, at jeg stadig elsker det. Jeg elsker, at DJ’en kan tage rundt omkring i verden. Jeg har blandt andet været i Brasilien, Marokko, Holland, Frankrig og på Filippinerne, hvor jeg selv er fra. Det er så fedt at opleve vibes fra forskellige lande,” siger han. 

”Det er måske lidt kliche-agtigt, men i virkeligheden elsker jeg bare musik. Jeg elsker at se folk vibe til den musik, jeg spiller, og jeg elsker at skabe et dansegulv. Og så er der også den tekniske del af det – at kunne blande og mixe sin yndlingsmusik er bare for fedt.”

Fast inventar til Distortion

Når man spørger John Vincent, hvad det er for en slags musik, han så godt kan lide at spille, så får man ikke et simpelt svar. Det afhænger nemlig i høj grad af eventet.

”Der er nogle DJ’s, der har én stil og en fast genre, og det har jeg virkelig meget respekt for; de kan jo virkelig nørde med deres ting. Men jeg ser flere og flere ’open format’ DJ’s, som spiller en masse forskelligt, og jeg er nok mere på det hold. Skal jeg vælge, så er det klart hiphop og R&B, jeg bedst kan lide at spille. Og dancehall, afrobeats og reggae,” opremser han. 

Det er også netop, hvad du kan forvente, hvis du lægger vejen forbi dette års Distortion. Her skal John Vincent nemlig spille 30. maj til Distortion X Nørrebro i Monkey Shoulder Whisky-baren.

Monkey Shoulder & DJ John Vincent // Distortion X Nørrebro 2024

Genkald eller udlev ungdommen, når Monkey Shoulder Whisky inviterer til street party på Nørrebro. På hjørnet mellem Stengade og Nørrebrogade bliver lækre whiskydrinks langet over disken, mens rutinerede John Vincent aka. JVC står bag pulten og leverer lækre beats som eftermiddagens og aftenens DJ.

Der er altså noget af en (abe)fest i vente, hvis du svinger forbi Monkey Shoulder Whisky’s bar til dette års Distortion X Nørrebro. 

Hvor: Nørrebrogade 45

Hvornår: 30. maj kl. 16-22

Læs mere om eventet her.

Det er da heller ikke første gang, John Vincent bidrager til Københavns største gadefest.

“Jeg har spillet til det hvert år siden 2010. Nogle gange over flere dage, så jeg har faktisk ikke styr på, hvor mange jobs det er efterhånden. Men jeg ser frem til at spille der igen, særligt fordi det er på Nørrebro. Her er bare en helt særlig stemning. Og så er det også der, jeg bor, så det er fedt at se sit lokale area være fyldt med mennesker og fest.”

Men hvorfor er det, Distortion bliver ved med at være fedt – år efter år?

”Jeg tror, det er fordi, det ligger så tidligt på året. Alle har ligesom ventet på, at sommeren skulle komme, og at det blev varmt igen. Og så er det jo fedt, fordi det ligger inde i byen, og en helt almindelig sidegade pludselig bliver propfyldt med mennesker. Det er jo helt crazy, men det kan virkelig noget. Og så er Distortion også gode til at hive en masse forskellige artister fra udlandet ind,” siger John Vincent.

I Monkey Shoulder Whisky-baren til dette års Distortion på Nørrebro kan du få følgende drinks: Monkey & Spices, Monkey & Flowers, Monkey & Berries samt en hemmelig drinks, der kun laves efter forespørgsel.
I Monkey Shoulder Whisky-baren til dette års Distortion på Nørrebro kan du få følgende drinks: Monkey & Spices, Monkey & Flowers, Monkey & Berries samt en hemmelig drinks, der kun laves efter forespørgsel. 

Fest på en container

Til dette års performance på Distortion planlægger John Vincent også selv at hive forskellige artister ind. 

”Planen er at have nogle surprise acts med nogle venner med, som kommer og gør deres ting. Så jeg håber virkelig, folk kommer og fester med os,” siger han.

Festen, han skal være med til at sætte i gang, kommer til at foregå på hjørnet mellem Stengade og Nørrebrogade. Her har Monkey Shoulder Whisky linet op med en bar i form af en container, hvor lækre whiskydrinks bliver langet over disken. Og på toppen af containeren finder man John Vincent bag pulten; en placering, han er pænt begejstret for.

”Jeg har tidligere spillet på ret store scener til Distortion, og det kan selvfølgelig også noget, men jeg kan egentlig bedre lide at være tættere på folk. Hvis det stod til mig, så ville jeg stå på gaden, ikke? Så at stå på en container bliver for vildt. Så kan man virkelig mærke folk.”

At Monkey Shoulder Whisky har valgt at være en del af gadefesten med deres egen bar giver efter John Vincents hoved rigtig god mening. 

”Fest og lækre drinks går bare hånd i hånd. Det spiller. Og så er Monkey Shoulder Whisky virkelig også et lækkert brand. Jeg er selv ret vild med whiskydrinks, så jeg glæder mig til at få mig nogle stykker, når jeg er færdig med at spille.”

Er du også vild med whiskydrinks, så kan du se frem til varianter som Monkey & Spices med citron og ingefær samt Monkey & Berries med brombær i Monkey Shoulder Whisky-baren på Distortion.

Monkey Shoulder Whisky

Monkey Shoulder Whisky er elsket blandt bartendere og har vundet flere priser – og så er det whisky, som du aldrig har oplevet det før. Monkey Shoulder Whisky’s livlige aroma gør den nemlig som skabt til cocktails, og dens smagsnoter af honning, appelsin og vanilje vil forbedre enhver whiskydrink. Alt bliver simpelthen bare bedre – ikke mindst festen. Monkey Shoulder Whisky tager nemlig whisky seriøst, så du ikke behøver at gøre det.

Læs mere her.

Footer graphics