Psykopatisk morder og hendes nemesis har slået klo i publikum
Radio & podcast
menu-close

Killing Eve: Psykopatisk morder og hendes nemesis har slået klo i publikum

5. juni 2018 |

Hun er en flirt. Og en dræber. Og seerne bliver mere og mere vilde med hende.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Jodie Comer og Sandra Oh i ‘Killing Eve’. Foto fra tv-serien

Villanelle er tilsyneladende uhæmmet, og hun dræber med et kærligt, ja næsten drillende smil.

Samtidig har hun en dyb fascination af den kvinde, der jagter hende. Ja, nærmest en forelskelse. Og følelsen er gensidig.

Denne kombination har fået godt tag i seerne. En lille million amerikanerne så med, da første afsnit af serien Killing Eve havde premiere. Ikke et vanvittigt stort tal. Til gengæld er seertallet steget med 47 procent siden da. Hvilket er heldigt, da skaberne allerede har bestilt en 2. sæson.

Serien er produceret af BBC, og finaleafsnittet har netop haft premiere på HBO Nordic.

Farlig flirt

Når serien bliver stadig mere populær hænger det formentlig sammen med, at den tager noget velkendt, den farlige flirt mellem to modstandere, som vi også kender det fra for eksempel Homeland, og gør det til en historie om to kvinder. Samtidig udforsker den, hvad der sker, når man tager en fodformet kontormus, Eve, og sætter hende overfor en russisk/parisisk blondine, der er fan af lækkert modetøj og af at slå ihjel på en så kreativ for ikke at sige nærmest perverteret måde som muligt.

LÆS ARTIKEL SERIER DER DRÆBER…OH NO THEY DIDN’T!

Resultatet er såvel morsomt som drabeligt og fyldt med action. Men det, der selvfølgelig primært virker, er, at skaberne bag serien holder lige så meget af deres figurer, som vi kommer til at gøre.

Og de holder tilsyneladende også af hinanden. Selvfølgelig med et vist forbehold, da de er en gensidigt konstant trussel mod hinanden.

Eve: I know you are a psychopath.
Villanelle: You should never call a psychopath a psychopath. It upsets them.
Eve: Are you upset?

Den i begyndelsen navnløse morderske, tænder en ild i den altid praktisk påklædte Eve. Deres våben er forskellige, men skarpslebne er de i begge lejre.

Serien har høstet endog rigtigt gode anmeldelser. Mest positiv blandt alle de positive (for der er ingen negative) er filmsitet Collider.

“Killing Eve is a spy story, a murder mystery, a spellbinding character drama, and a gloriously wicked comedy. It all comes together to make one of the year’s most delightful and captivating series that will hopefully play on for many seasons to come.”

Og Kim Bodnia er med

De otte afsnit kredser om de to kvinder og deres jagt på hinanden. Samtidig kommer vi godt rundt i Europa, hvor vi, navnlig i Paris, som den blonde morder har en særlig forkærlighed for, desuden møder Kim Bodnia, som spiller dræberens handler.

Også her tipper magtbalancen med jævne mellemrum. Deres forhold er som mellem et oprørsk barn og en bestemt men forsøgsvis støttende far. Dog selvfølgelig på helt forskruet vis.

Killing Eve er baseret på en romanserie af Luke Jennings. Romanerne beskrives som Jason Bourne møder Mænd der hader Kvinder. og det er heller ikke helt ved siden, hvis man kort skal beskrive tv-serien.

Bortset fra altså, at det primært er kvinder, der elsker/hader hinanden.

LÆS ARTIKEL SERIEDRONNING ELSKER KVINDER. MAN TUGTER DEN MAN ELSKER 

Hele første sæson af Killing Eve er tilgængelig på HBO Nordic.

 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.