‘President of the United States’: William Taft var en stor mand, men en lille præsident

Eller vælg, hvor du vil lytte
National Portrait Gallery, Smithsonian Institution; gift of William E. Schevill

‘President of the United States’: William Taft var en stor mand, men en lille præsident

Eller vælg, hvor du vil lytte

Præsident nummer 27 i rækken, William Howard Taft, er omdrejningspunktet for dette afsnit af podcasten ‘POTUS’, som rummer badekarslegender og Teddy Roosevelt på lur.

Samfund En del af serien:

POTUS

POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser sammen med deres gæster nærmere på disse store personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.

William Taft var med et BMI på 47,5 en rigtig stor mand med en sådan størrelse, at det affødte deciderede legender om ham. Taft var blevet håndplukket af sin forgænger, den sprudlende Theodore Roosevelt, til at overtage præsidentembedet, mens Roosevelt tog på storvildtsjagt rundt omkring i verden. Taft var ellers ikke en mand, der havde udset sig det hvide hus. Han var blevet lovet en plads i højesteretten af førnævnte Roosevelt’s forgænger, William McKinley.

Højesteretten skulle han dog sidenhen komme til at sidde i, hvor han selv har svoret andre præsidenter ind i embedet. Men det var altså ikke før, at Taft havde afsonet en enkelt periode som præsident. En periode der mest gjorde sig bemærket ved sin mangel på begivenheder.

I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og Rasmus Dahlberg, historiker og forfatter, blandt andet til en bog om de amerikanske præsidenter

Find mere om
Footer graphics