Warren Harding

‘President of the United States’: Warren G. Harding – den liderligste præsident i USA’s historie

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Library of Congress

‘President of the United States’: Warren G. Harding – den liderligste præsident i USA’s historie

Eller vælg, hvor du vil lytte

Præsident nummer 29, Warren G. Harding, var en populær mand, mens han bestred præsidentembedet, men efter hans død væltede skandalerne frem.

Samfund En del af serien:

POTUS

POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser sammen med deres gæster nærmere på disse store personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.

I 1920 blev Warren G. Harding valgt ind i det hvide hus. Små tre år senere døde han på embedsrejse i Californien. Som præsident oplevede han stor popularitet i befolkningen, men efter hans død væltede skandalerne frem. Korruption, bestikkelse, nepotisme og ikke mindst utroskab. Der var ikke den skandale, der ikke ville frem.

Mest berømt af disse er Hardings utallige udenomsaffærer, heriblandt med en af sine bedste venners kone, Carrie Fulton Phillips, med hvem Harding havde nogle temmelig heftige brevudvekslinger, som du kan læse her.

Det er i høj grad skandalerne, der har tegnet Hardings eftermæle, som ‘POTUS’ går i sømmene i dette afsnit. I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og indenrigsanalytiker fra samme medie Mads Høeg-Mikkelsen.

Find mere om
Footer graphics