‘Vild Historie’: Håndsving og havsnød – historien om de første ubåde

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Vild Historie’: Håndsving og havsnød – historien om de første ubåde

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Vild Historie’ taler værterne med marinehistoriker Søren Nørby om ubådens tilblivelse og om de gange, det gik galt.

Samfund En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

I 1800-tallet begyndte opfindere og ingeniører verden over for alvor at erobre verden under havet. De første ubåde så dagens lys og flere af dem så faktisk ikke meget mere end det, før de under testsejladser sank til bunds. Vi fortæller de vilde historier om ubådenes tilblivelse og de skelsættende begivenheder – for eksempel da sydstatsubåden Hunley som den første gennemførte et angreb på nordstatsskibet Housatonic. Eller da den preussiske kavaleriofficer Bauer under den første slesvigske krig forsøgte at sejle ud af Kiel Havn for at jage danske krigsskibe – kun for at gå ned midt i havnebassinet.

Footer graphics