Kvindelige historiske personer

‘Vild Historie’: Karin Michäelis, Inger Merete Nordentoft og Else Marie Pade er 3 vilde kvinder, vi skal huske

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Vild Historie’: Karin Michäelis, Inger Merete Nordentoft og Else Marie Pade er 3 vilde kvinder, vi skal huske

Eller vælg, hvor du vil lytte

Lyt til sæsonens sidste afsnit, hvor tre af Danmarks historiske kvinder hives frem i lyset. Historiker Gry Jexen forklarer, hvorfor det er vigtigt at fokusere på kvinders bedrifter, fremfor på deres personlige liv.

Samfund En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Gry Jexen er historiker og står bag Instagram-profilen ’Kvinde Kend Din Historie’. Hun er gæst i dette afsnit af ‘Vild Historie’, hvor værterne Tommy og Simon retter spotlyset mod tre kvinder, som vi bør tale meget mere om. En var forfatter og journalist og kendt langt ud over Danmarks grænser. En anden var som progressiv lærer med til at bane vejen for den moderne folkeskole. Og den tredje flyttede med sine elektroniske eksperimenter grænserne for, hvordan musik kan lyde.

I dag er der ikke mange, der taler om Karin Michäelis, Inger Merete Nordentoft og Else Marie Pade. Men det må vi lave om på!

Find mere om
Footer graphics