Dorando

‘Vild Historie’: Maratonløberen, der (næsten) døde

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Vild Historie’: Maratonløberen, der (næsten) døde

Eller vælg, hvor du vil lytte

Maratonløb er kun for mænd i midtlivskrise og en voksende livrem tænker du måske. Men maratonløbet gemmer på mytiske historier. Hør nogle af dem her.

Kultur En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Den lille italienske sukkerbager, Dorando Pietri, lå nummer ét, da han i 1908 løb ind på det olympiske stadion i London. Han var tæt på guldet på maratondistancen. Men så faldt han om. Aviserne skrev, at italieneren var død, men det viste sig nu at være lidt af en overdrivelse. Historien om Dorandos vilde præstation blev ved med at vokse og står som én af mange legendariske fortællinger, der omgiver den magiske distance på 42,195 km. I dette afsnit ser vi nærmere på maratonløbets historie, og forfatter og journalist Tonny Vorm forkæler os med mange flere vilde anekdoter.

Find mere om
Footer graphics