‘Vild Historie’: Da jazzdjævlen kom til København

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Public Domain fra Wikipedia

‘Vild Historie’: Da jazzdjævlen kom til København

Eller vælg, hvor du vil lytte

I 1925 kommer Sam Woodings Jazz Orchestra til København. Her præsenterer de københavnerne for ægte, levende jazz bestående af synkoperede og swingende rytmer, der sender publikum helt i ekstase

Kultur En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Det blev betragtet som den rene vildskab, ja nærmest djævelskab, da Sam Woodings Jazz Orchestra kom til København i 1925. Det var første gang, københavnerne kunne opleve et helt ensemble af sorte musikere, og de delte vandene alvorligt.

Publikum var vilde med dem – de toneangivende aviser mere skeptiske og kaldte dem alle mulige ting, hvor ”en bande frække sorte slubberter” er ovre i den milde ende. Vi har jazzekspert og jazzmusiker Kresten Osgood i studiet til en swingende og forrygende omgang jazzhistorie – og vi når også rundt om både Josephine Baker og Louis Armstrong.

Find mere om
Footer graphics