En ‘Vild Historie: Verdens ældste mand – eller verdens største løgnhals?

Eller vælg, hvor du vil lytte

En ‘Vild Historie: Verdens ældste mand – eller verdens største løgnhals?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Christian Jacobsen Drakenberg var verdens ældste mand, og ifølge hans historier blev han 145 år gammel. Men kan det nu også passe? I dette afsnit dykker vi ned i fortællingerne om lystløgneren fra Aarhus.

Kultur En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Christian Jacobsen Drakenberg var måske verdens ældste mand. Han hævdede selv at have levet i 145 år. Men kan det nu også passe? Den århusianske sømand var nemlig god til at fortælle historier. I dette afsnit har vi besøg af forfatter Morten Leth Jacobsen, som i årevis har fulgt sporene på den mytiske skikkelse, der i 1700-tallets Aarhus gik rundt og fortalte vilde historier om sit lange liv. Han var i krig mod svenskerne flere gange, og han blev taget til fange af korsarer og holdt som slave på Cypern i 15 år – hvis man altså skal tage historierne om Drakenberg for gode varer.

Footer graphics