LB Johnsen

‘President of the United States’: Lyndon B. Johnson sikrede sortes rettigheder, men kunne ikke vinde Vietnamkrigen

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘President of the United States’: Lyndon B. Johnson sikrede sortes rettigheder, men kunne ikke vinde Vietnamkrigen

Eller vælg, hvor du vil lytte

Denne episode af ‘POTUS’ handler om præsident nummer 36 i rækken – VOLUNTEER var hans kodenavn hos Secret Service. Hans lovformelige navn var Lyndon Baines Johnson.

Samfund En del af serien:

POTUS

POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser sammen med deres gæster nærmere på disse store personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.

I ottende episode af ‘POTUS’ har Lars Græsborg Mathiasen og Anders Agner inviteret Jørn Brøndal i studiet. Jørn er professor i Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet og forfatter til den roste bog ‘Det Sorte USA’ om sortes barske historie i USA og samtidig bidragsyder til bøgerne ‘JFK 100’ og ‘Obama. Håbets Præsident’. Her er Jørn med for at fortælle om en præsident, som i sin tid blev upopulær på en krig i Vietnam, som han ikke kunne vinde og delte vandene i borgerrettighedskampen, hvor han var præsidenten, der cementerede sortes rettigheder og sikrede en masse velfærdsydelser, som også eksisterer den dag i dag.

Footer graphics