Bernhard Sindberg

‘Vild Historie’: Danskeren fra Nanjing der reddede 20.000

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Vild Historie’: Danskeren fra Nanjing der reddede 20.000

Eller vælg, hvor du vil lytte

Kender du historien om Peter Sindberg, som under 2. verdenskrig reddede tusinder kinesere? Lyt med og hør historien om ‘den danske Schindler’

Kultur En del af serien:

Vild Historie

Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.

I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd, dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden – og ja, så skal de være vilde.

Den danske Schindler reddede tusindvis af menneskeliv. I mange år var han helt glemt.

Bernhard Sindberg var egentlig bare en simpel sømand fra Aarhus. Danskeren befandt sig tilfældigt som opsynsmand på FLSmidths cementfabrik i den kinesiske by Nanjing, da japanerne i 1937 stormede byen og indledte en ren massakre. Sindberg handlede hurtigt og åbnede fabrikkens porte, så forfulgte kinesere kunne gemme sig der. 20.000 civile kinesere slog sig ned på området, udenfor japanernes rækkevidde.

Bernhard Sindberg er en af de største humanitære skikkelser i det 20. århundredes Danmarkshistorie. Men hvorfor kender så få historien om ham? I studiet har vi denne gang forfatter Peter Harmsen, som er aktuel med en bog om ’Den danske Schindler’.

Kilder:

Øjenvidneberetningen i programmet stammer fra følgende klip. Manden fra klippet hedder Chang Zhi Qiang

Find mere om
Footer graphics