Er vi ikke snart færdige med kampen mellem land og by?
Radio & podcast
menu-close

'Så længe bøgen spejler' med Ida Auken: Er vi ikke snart færdige med kampen mellem land og by?

16. april 2019 | | En del af serien Så længe bøgen spejler

Hvor stor forskel er der på os danskere? Ida Auken besøger Vestkysten for at finde svar.

Ida Auken er folketingsmedlem for Radikale Venstre og har især klima og miljø som mærkesager. Hun er også vært for podcastserien 'Så længe bøgen spejler' om fortællingen om Danmark.

Afspil podcast

Turen går til Vestjylland, hvor Ida Auken besøger DR-journalist Anders Agger i hans sommerhus i Søndervig. Samtidig taler hun med udkants-elskeren og bloggeren Bjørn Ellermand. Her skal Auken høre, om debatten om udkanten mod hovedstaden ikke snart er et afsluttet kapitel i fortællingen om Danmark?

Om podcasten:

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

Lyt til alle afsnit af ‘Så Længe Bøgen Spejler’ her.

Ida Auken

Ida Auken er folketingsmedlem for Radikale Venstre og har især klima og miljø som mærkesager. Hun er også vært for podcastserien 'Så længe bøgen spejler' om fortællingen om Danmark.