Kvindelig leder imod kvoter der lukker ukvalificerede kvinder ind i bestyrelser
Radio & podcast
menu-close

Mod til at lede: Kvindelig leder imod kvoter der lukker ukvalificerede kvinder ind i bestyrelser

8. maj 2018 | | En del af serien Mod til at lede

Asger Aamund har inviteret Kirsten Drejer, kvinden bag biotekselskabet Symphogen, i studiet til en snak om kvinder i ledelse.

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.

Afspil podcast

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz Danmark.

Podcasten er en videreudvikling af tv-konceptet ”drive – mod til at lede”, som var en række tv-udsendelser, der portrætterede kvindelige ledere. I forlængelse af dette koncept sætter Asger Aamund fokus på løsningerne og ikke problemerne. Podcasten er samtidig drevet af værtens egen ledelseserfaring og en aldrig tilfredsstillet nysgerrighed på hvad ledere, meningsdannere og profiler i det danske erhvervsliv tænker. 

I dette afsnit har Asger besøg af Kirsten Drejer.

Der er ikke mange iværksættere i Danmark, og der er næsten ingen kvindelige iværksættere. De få, der er, etablerer hovedsagelig neglesaloner og modebutikker. Undtagelsen er Kirsten Drejer, der forlod en tung ledelseskarriere på Novo-Nordisk for at etablere biotekselskabet Symphogen,  der i dag har 111 ansatte og 6 produkter i udvikling især rettet mod kræftsygdomme. Kirsten Drejer har i næsten 20 år været selskabets topchef og sidder nu i bestyrelsen. Hun ønsker flere kvinder i ledelse og bestyrelse, men er imod kvoter, der lukker ukvalificerede kvinder ind i direktions- og bestyrelseslokalerne. Derimod er Kirsten Drejer en stærk fortaler for, at samfund og virksomheder økonomisk og administrativt ( au pair, rengøringshjælp, børnepasning, indkøb) støtter kvinder, der er på vej op gennem hierarkiet.

Asger Aamund

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.