Kan Beyoncé ændre verden?
Radio & podcast
menu-close

Room for Listening: Kan Beyoncé ændre verden?

23. juni 2018 | | En del af serien Room for Listening

Beyoncé-ekspert Erik Steinskog, musiker Coco O. og vært Le Gammeltoft diskuterer Beyoncés betydning for vores verden.

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.

Afspil podcast

‘Room for Listening’ er sponsoreret af Sonos

Sonos og Heartbeats har sat sangerinden Coco O. og lektor og Beyoncé-ekspert Erik Steinskog i stævne til en snak om, hvordan popikonet Beyonce bidrager til at forme og ændre vores kultur.

I andet afsnit af podcast-serien ‘Room for Listening’ dykker de to gæster sammen med programvært Le Gammeltoft ned i superstjernens potente tekster, veleksekverede musikvideoer, karriereplanlægning og det måske iscenesatte celebrityparforhold til Jay-Z.

For hvad er det egentlig, der gør Beyoncé så speciel? Popikonet har været i rampelyset siden dagene med Destiny’s Child, men det er særligt det seneste årti, der har set hende gå fra blot at være én af flere bejlere til popmusikkens tomme trone til at være dronning, konge, præsident og kejser.

”Beyoncé er selvudnævnt dronning for afrikanske amerikanere og betyder mere for dem end politik gør. Hun gør den mørke hudfarve lov til at være den sejeste. Det synes jeg er på tide.” Coco O.

Det er netop for den afroamerikanske kultur, at hun gør den store forskel mener begge gæster. Men når det kommer til dronningens artistiske ejerskab og udtryk, får piben dog en anden lyd. For i hvor høj grad kan man egentlig tale om, at Beyoncés musik er autentisk kunst, når hun ikke skriver sine egne sange? Er Beyoncés musik og popularitet ikke i højere grad et udtryk for en kalkuleret business succes? Er denne skelnen overhovedet vigtig i moderne popmusik? Det er Erik og Coco uenige i.

Coco O. har boet i Los Angeles og mødte der Tricky, som har produceret hittet ‘Single Ladies’ for Beyoncé:

”Tricky fortalte mig, hvordan han havde lavet et beat, Beyonce kom ind og hørte beatet, tog ud for at shoppe og kom tilbage og indspillede vokal”.

Abstraktionsniveauet er i den høje ende, når de to gæster livligt diskuterer ikonets rolle for den afroamerikanske kultur, gennemgår genialiteterne på hovedværket ‘Lemonade’, og når de endevender ikonets kunstneriske integritet i popindustrien.

Lyt med, når Coco O. bl.a. fortæller den vilde historie om sin deltagelse i en debatsession med Solange, og når Erik Steinskog krydser interessante paralleller mellem Nina Simones rolle i borgerrettighedsbevægelsen og Beyoncés rolle i den nuværende debat.

FAKTA:

‘Room for Listening’ er et live-podcast koncept skabt af Sonos og Heartbeats, der undersøger, hvordan popkultur kan være et værktøj til at lære af hinanden og forblive nysgerrige.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Room for Listening’ på iTunes her


Hvis du vil lytte til podcasten på dit Sonos anlæg, så er er her et par simple tips til hvordan du får det hele til at spille.

iOS brugere:

  • Find og download ‘Room for Listening’  i Apples podcast app.
  • Podcasten vil automatiskblive gjort tilgængelig på din Sonos app i undermenuen ”On this phone”, så du er klar til at streame afsnittet på dit sonos anlæg.

Spotify:

  • Find podcasten og stream direkte fra Spotify til dit Sonos anlæg.
sonos
Foto: Jacob Hansen
sonos
Foto: Jacob Hansen
sonos
foto: Jacob Hansen
sonos
foto: Jacob Hansen
Le Gammeltoft

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.