Adam Duvå Hall møder Lasse Jensen og taler krigsjournalistik
Radio & podcast
menu-close

Bagom Bogen : Adam Duvå Hall møder Lasse Jensen og taler krigsjournalistik

15. juli 2019 | | En del af serien Bagom Bogen

Hvordan rapporterer man om krig og ødelæggelse til en generation, der er vokset op til at blive ligeglad? Adam Duvå Hall møder det journalistiske ikon Lasse Jensen.

Afspil podcast

Genudgivelse. Udgivet første gang 13. september 2018

‘Bagom Bogen’ er sponsoreret af Mofibo

Adam Duvå Hall er besat af biografier. Han har for nylig læst en, der virkelig gjorde indtryk. Det var ‘Journalist’ af Lasse Jensen, som han har inviteret i studiet for at tale om et liv fyldt med historie fra Lasse Jensens lange karriere som journalist og ikke mindst krigskorrespondent. Udover at tale om Lasses karriere, så bliver der også videregivet råd til de yngre generationer, blandt andet om hvad man for alt i verden ikke skal prøve i dette liv.

Podcasten ‘Bagom Bogen’ tager dig med ind bag ordene og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant person en yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste værk. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.


Om bogen ‘Journalist’:
Fra en opvækst i et kritisk indstillet, kommunistisk hjem til et liv som betragter – af krige, samfund, oprør og ikke mindst mennesker. Fra den danske provins til Biafra, Vietnam, Cypern, Østpakistan, Chile, El Salvador og USA. Fra skolebladsredaktør til udenrigskorrespondent og chef for TV-Avisen.

Lasse Jensen har været vidt omkring, for som hans gudfar ofte sagde det: ”Man skal prøve alt her i livet undtagen blodskam og folkedans”. I godt et halvt århundrede har han dog først og fremmest været journalist. “Med overskud, vid og bid fortæller dansk journalistiks grand old man om sit hæsblæsende reporterliv fra den ydmyge begyndelse som journalist i provinsen videre ud i verdens store brændpunkter og ind i mediernes magtkorridorer. En selvbiografi med internationalt format – en medrivende indre og ydre rejse.” Tom Buk-Swienty

Hvis du endnu ikke er kunde hos Mofibo, kan du få 2 måneders gratis abonnement med koden HEARTBEATS. Tilmeld dig her.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Bagom Bogen’ på iTunes her.

Redaktionen