"Jeg tror, jeg hader at være kvinde, ligeså meget som jeg hader Østerbro"
Radio & podcast
menu-close

Olga Ravns hørespil 'Kittys had': “Jeg tror, jeg hader at være kvinde, ligeså meget som jeg hader Østerbro”

15. april 2019 | | En del af serien Redaktionen

Nyt hørespil fra AKT1. 'Kittys had' er skrevet af Olga Ravn og spillet af Ida Cæcilie Rasmussen. Hørespillet handler om at være kvinde, gammelklog og hade Østerbro.

AKT1 er Danmarks lydteater, som producerer ny dansk og nordisk radiodramatik live i København foran et publikum. Det sker i samarbejde med Danmarks bedste instruktører, lydscenografer og skuespillere.

Afspil podcast
I samarbejde med AKT1 udgiver vi hørespil, der produceres af nordens bedste dramatikere, lydscenografer og skuespillere. Denne gang skal du lytte til ‘Kittys had’ med manuskript af Olga Ravn. ‘Kittys had’ er en uforsonlig hadserklæring mod Østerbro og det at være kvinde med Ida Cæcilie Rasmussen.

Om hørespillet siger Olga Ravn:

‘Kittys had’ er en monolog til en kvinde omkring de 30. Til AKT1 har jeg forkortet den, så den passer til formatet på 15-20 minutter. Jeg har hele tiden tænkt hende som et uheldigt miks af Regina George og Hermione Granger, you know, bitchy og gammelklog. Jeg har også taget inspo fra Blair Waldorf, Gollum, manden fra Thomas Bernhards stykke ‘Helt enkelt kompliceret’ (her spillet af Henning Jensen) og Winona Ryder i ‘Heathers’. Altså Ariana Grande, hvis hun skulle spille Queen Margaret fra ‘Richard III’, eller omvendt Queen Margaret hvis hun blev sat til at spille Ariana Grande?! The horror! 

“Jeg tror, jeg hader at være kvinde, ligeså meget som jeg hader Østerbro”

Manuskript: Olga Ravn
Instruktion: Niels Erling
Medvirkende: Ida Cæcilie Rasmussen
Lydscenografi: Fine Glindvad
Teknik: Morten Frank Nebelong

Live på Borups Højskole i februar 2019.

AKT1

AKT1 er Danmarks lydteater, som producerer ny dansk og nordisk radiodramatik live i København foran et publikum. Det sker i samarbejde med Danmarks bedste instruktører, lydscenografer og skuespillere.