"I udlandet tror de, at Danmark er et åbent, tolerant og rummeligt sted. Jeg ville ønske, jeg kunne bekræfte dem i det"
Radio & podcast
menu-close

Master Fatman i samtale med Carsten Jensen: “I udlandet tror de, at Danmark er et åbent, tolerant og rummeligt sted. Jeg ville ønske, jeg kunne bekræfte dem i det”

3. april 2019 | | En del af serien Redaktionen

Hvordan hører man til i verden i dag? To store personligheder, Master Fatman og Carsten Jensen, mødes i denne samtale om identitet, danskhed og populisme.

Afspil podcast

PR-Foto

I denne samtalesalon fra cafeen Granola på Frederiksberg i København taler den nyligt afdøde multikunstner Master Fatman med forfatter Carsten Jensen. Samtalen blev optaget 5. marts 2019 foran et publikum. Udgangspunktet for samtalen er Carsten Jensens bog ‘Mod stjernerne’ fra 2018. Vi starter med Carsten Jensens opvækst og ‘flugt’ fra Aalborg ud i verden, mere præcist Indien.

“Den eneste gode begrundelse for atombombens opfindelse, jeg kan komme i tanke om, er Aalborg”, som forfatteren siger. Som så mange andre unge ville Carsten Jensen gerne høre til og flyttede derfor til København og begyndte på et ræverødt fag på universitetet og blev marxist.

Det udgangspunkt fører til en spændende samtale mellem to store personligheder om danskhed og identitet, og hvor vi som samfund er på vej hen – om populisme og det store fokus på indvandring i Danmark. “Hvad fanden er det, der er sket, Carsten”, spørger Master Fatman og fortæller om at rejse verden rundt og have sit lille Danmark med i bagagen.

LÆS OGSÅ: Nekrolog for Master Fatman: Manden med den smittende kageglæde er væk

Redaktionen