Headhunter: De fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops
Radio & podcast
menu-close

Mod til at lede: Headhunter: De fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops

27. marts 2018 | | En del af serien Mod til at lede

Asger Aamund har inviteret headhunter, Jens Howitz, i studiet til en snak om hvorfor det er vanskeligt at få kvinder ind på direktionsgangen.

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.

Afspil podcast

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz Danmark.

Podcasten er en videreudvikling af tv-konceptet ”drive – mod til at lede”, som var en række tv-udsendelser, der portrætterede kvindelige ledere. I forlængelse af dette koncept sætter Asger Aamund fokus på løsningerne og ikke problemerne. Podcasten er samtidig drevet af værtens egen ledelseserfaring og en aldrig tilfredsstillet nysgerrighed på hvad ledere, meningsdannere og profiler i det danske erhvervsliv tænker. 

I dette afsnit har Asger besøg af Jens Howitz.

Jens har mere end 20 års erfaring med ledelsesrådgivning på topniveau. Han beretter, at mange virksomheder nu er åbne for kvinder i bestyrelsen, og at der er god gang i rekrutteringen. Det er vanskeligere med at få kvinder ind på direktionsgangen, fordi de fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops. Mange kvinder vil gerne være mellemledere, fordi de her er forankret i deres faglige kompetencer og er  tæt på medarbejdere og kolleger i det daglige. Howitz ser gerne, at politikerne fjerner beskatningen af hushjælp, rengøring og andre incitamenter, som virksomhederne gerne vil stille til rådighed for kvindelige topledere.

Du kan også lytte til podcasten i iTunes.

Asger Aamund

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.