Erfaren topleder er inderligt imod kvotekvinder
Radio & podcast
menu-close

Mod til at lede: Erfaren topleder er inderligt imod kvotekvinder

24. april 2018 | | En del af serien Mod til at lede

Asger Aamund har inviteret Kurt Larsen, tidligere administrerende direktør for DSV, i studiet til en snak om hvordan vi kan få flere dygtige kvinder i erhvervslivets top.

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.

Afspil podcast

Podcasten er sponsoreret af Mercedes-Benz Danmark.

Podcasten er en videreudvikling af tv-konceptet ”drive – mod til at lede”, som var en række tv-udsendelser, der portrætterede kvindelige ledere. I forlængelse af dette koncept sætter Asger Aamund fokus på løsningerne og ikke problemerne. Podcasten er samtidig drevet af værtens egen ledelseserfaring og en aldrig tilfredsstillet nysgerrighed på hvad ledere, meningsdannere og profiler i det danske erhvervsliv tænker. 

I dette afsnit har Asger besøg af Kurt Larsen.

Kurt er som bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for DSV en særdeles erfaren topleder i dansk erhvervsliv. DSV er i dag en global transportvirksomhed med aktiviteter til lands, til vands og i luften. DSV, der tidligere var et macho-vognmandsfirma, har i dag slået dørene op for kompetente kvinder, der beklæder en række ledende poster i virksomheden. Kurt Larsen går ind for, at det er de faglige egenskaber og kompetencerne, der skal være afgørende for kvinders vej til direktion og bestyrelse og ikke kønnet.

Kurt Larsen ser gerne flere dygtige kvinder i erhvervslivets top, men er inderligt imod kvindekvoter i ledelsen, som vil gøre enhver kvinde i en bestyrelse til en kvotekvinde.

Du kan også lytte til podcasten i iTunes.

Asger Aamund

er erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed. Asger er bl.a. ambassadør for Fair Trade Mærket, medlem af European Councill on Foreign Relations og erformand for Alzheimer-Forskningsfonden.