Er der håb for fremtiden - midt i dystopien?
Radio & podcast
menu-close

Ida Auken: Er der håb for fremtiden – midt i dystopien?

14. maj 2019 | | En del af serien Så længe bøgen spejler

Fremtidsudsigterne kan sommetider virke uoverkommeligt dystre med klimaudfordringer og massemigrationer. Ida Auken undersøger i denne podcast, om der slet ikke er håb for Danmarks fremtid.

Ida Auken er folketingsmedlem for Radikale Venstre og har især klima og miljø som mærkesager. Hun er også vært for podcastserien 'Så længe bøgen spejler' om fortællingen om Danmark.

Afspil podcast

Er fremtiden lys eller mørk? I dette program undersøger Ida Auken, om det egentlig giver mening at lave et radioprogram, der handler om, hvilke værdier fremtidens Danmark skal bygges op omkring. Auken kan engang imellem blive i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er en fremtid for verden og for Danmark. I dette afsnit taler hun med forfatter og dystopiker Kaspar Colling Nielsen og en af verdens førerende fremtidsforskere Anne Skare Nielsen.

Om podcasten:

I en programrække på seks afsnit vil folketingspolitiker Ida Auken (R) finde ud af, hvilke byggesten der skal danne fundament for fremtidens Danmark. For Ida Auken er kommet i tvivl: Er hele fortællingen om Danmark i virkeligheden en stor selvmodsigelse? Vi kalder os verdens lykkeligste land, men samtidig har vi rekord i antallet af borgere, der tager antidepressiver. Vi kan køre fra den ene kant af landet til den anden på fire timer. Alligevel taler vi om, at landet er ved at blive delt over i to. Janteloven ligger i Danmarks DNA, men vi er ikke blege for at kalde os verdensmestre i alt fra grøn omstilling og ligestilling til hygge.

Rollerne bliver byttet rundt, når Ida Auken tager ud for at lytte til og tale med en række danskere, om de udfordringer og muligheder Danmark står overfor. Alt sammen for at kunne give et bud på, hvilken fortælling om Danmark, vi skal give videre til den næste generation af danskere.

Programmet er tilrettelagt af Frederik Meldgaard

Lyt til alle afsnit af ‘Så Længe Bøgen Spejler’ her.

Ida Auken

Ida Auken er folketingsmedlem for Radikale Venstre og har især klima og miljø som mærkesager. Hun er også vært for podcastserien 'Så længe bøgen spejler' om fortællingen om Danmark.