Le Gammeltoft møder Jesper Wung Sung og taler slægtshistorie
Radio & podcast
menu-close

Bagom Bogen: Le Gammeltoft møder Jesper Wung Sung og taler slægtshistorie

16. juli 2019 | | En del af serien Bagom Bogen

Jesper Wung Sung fortæller historien om dengang, hans oldefar blev udstillet som kineser i Tivoli.

Afspil podcast

Genudgivelse. Udgivet første gang 27. september 2018

‘Bagom Bogen’ er sponsoreret af Mofibo

Hvordan føles det at få at vide, at ens oldeforældre og ens eget navn er baseret på en løgn? Da Jesper Wung Sung udgav sin første bog for 20 år, blev han kontaktet af en person, som påstod, at Jespers oldefar San var blevet fragtet til landet for at komme på udstilling i Tivoli. Det vendte op og ned på Jespers verden, og lige siden har han vidst, at han skulle skrive bogen, ‘En anden gren’, som han for nylig vandt De Gyldne Laurbær for.

‘Bagom Bogen’ tager dig med ind bag ordene og ind i mødet mellem to passionerede mennesker. I hvert afsnit inviterer en markant person sin yndlingsforfatter i studiet for at tale om forfatterens seneste værk. Det handler om mødet mellem den passionerede læser og deres yndlingsforfatter, og om læsninger, om hvordan man gør, og hvordan man ikke gør. Om historien – og om alt andet end historien.


Om bogen ‘En anden gren’:
Jesper Wung Sung skriver for første gang om sine oldeforældre i romanform. ‘En anden gren’ er en kærlighedshistorie, en fortælling om at brænde sine broer og følge et andet menneske, en anden vej. I 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere. De er kommet direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Man kan se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er ”aldeles forbavsende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”. Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen. San og Ingeborg vækker skandale. Kvinder, der omgås kinesere, er halve kvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen. Det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og det er på grænsen til det utrolige, hvad hun kan udholde for den mand, som hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.

Hvis du endnu ikke er kunde hos Mofibo, kan du få 2 måneders gratis abonnement med koden HEARTBEATS. Tilmeld dig her.

Du kan lytte til alle afsnit af ‘Bagom Bogen’ på iTunes her.

 

Redaktionen