Et sted mellem mode, kunst, skaterkultur og design
Radio & podcast
menu-close

Kreativ designerduo udvikler sig: Et sted mellem mode, kunst, skaterkultur og design

1. juli 2019 | | En del af serien De unge vilde

I denne podcastserie møder Iben Maria Zeuthen udvalgte talenter fra Statens Kunstfonds program ’Den unge kunstneriske elite’. Her taler hun med designerduoen Buster's World, som består af Niels Gundtoft Hansen og Marie Munk Hartwig, samt deres mentor, Vigga Svensson

Radiovært og journalist.

Afspil podcast

‘De unge vilde’ er sponsoreret af Statens Kunstfond.

Den dynamiske tøjdesignerduo Niels Gundtoft Hansen og Marie Munk Hartwig udgjorde tidligere brandet HÆRVÆRK, men har nu skiftet navn til Buster’s World. Logikken bag det nye navn er, at det fungerer på engelsk, men giver særligt god mening på dansk, hvor det blandt andet refererer til filmen ‘Busters verden’.
Buster’s Worlds design er stærkt, råt og stort. De bruger meget primærfarver, og duoen bag er både kunstnere og designere.

Partnerskabet og starten på hærværket

Niels og Marie supplerer hinanden. Det stod dog ikke skrevet noget sted, at Niels skulle være designer. I mange år satsede han på en musikalsk karriere, og han har en fortid som skater. Pludselig stod han til et introforløb på KEA (Københavns Erhvervsakademi) og fandt sit kald. Der var det anderledes med Marie. Hun startede allerede med at bruge sin mors symaskine, da hun var 9 år gammel. Men de forskellige baggrunde har stor betydning for deres samarbejde og deres poetiske, barnlige, men også rå univers. Det relaterer sig meget til andre miljøer som skatermiljøet og musik.

Niels og Marie blev kærester, da de begge gik på Royal College of Art i London. Her lavede Niels en afgangskollektion, han kaldte HÆRVÆRK. Derefter vandt han en konkurrence i Italien. Herefter gik det stærkt, og passionen blev til en egentlig virksomhed.

Iben Maria Zeuthen
Foto: Josefine Stritich

Den Unge Kunstneriske Elite

Formålet med eliteprogrammet er at hjælpe kunstnere som Niels og Marie med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Når man kommer med i ‘Den unge kunstneriske elite’-programmet, indebærer det individuelle karriereplaner, støtte fra professionelle mentorer og økonomisk støtte til aktiviteter, der kan hjælpe talenterne til at blive en del af eliten indenfor deres fag.

Niels og Maries mentor er iværksætteren Vigga Svensson. Hun skal hjælpe dem med at lave en kommerciel bro, samtidigt med at hun sikrer, at designerne ikke mister deres kunstneriske touch. Opgaven er, at de ikke må begynde at gå alt for meget på kompromis, samtidigt med at de kan få deres brand bredt ud.

Om podcasten:

I podcastserien ‘De unge vilde’ er der med Iben Maria Zeuthen som vært fokus på talenterne. Hun undersøger, hvad de unge talenter håber på at kunne få ud af det to-årige forløb. Så lyt med, når hun taler med designerne bag Buster’s World og deres mentor, Vigga Svensson

Du kan lytte til alle afsnit af ‘De unge vilde’ i iTunes her.

Tekst: Mads Høyer Hansen

Iben Maria Zeuthen

Radiovært og journalist.