Norsk popkomet vinder stor BBC-hæder
Radio & podcast
menu-close

Norsk popkomet vinder stor BBC-hæder

12. januar 2018 |

21-årige Sigrid fra Ålesund i Norge vinder BBC’s ”Sound of 2018”.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Pressefoto

Selv om der kun er omtrent 5 millioner mennesker i Norge, er de alligevel i stand til at producere vanvittige popsucceser.

Først blev Aurora verdenskendt, da hun i 2016 gæstede henholdsvis Jimmy Fallon og Stephen Colberts talkshows, og nu er det jævnaldrende Sigrid, der hitter.

BBC har netop offentliggjort vinderen af den prestigefyldte pris ”Sound of (2018)”, og her stod det klart, at den blot 21-årige nordmand løb med førstepræmien. Hun stempler dermed ind på listen over vindere, der bl.a. tæller internationale stjerner som Adele, 50 Cent og Sam Smith.

30 millioner streams
Sigrid blev for alvor kendt i 2017, da hun i februar udsendte singlen ’Don’t Kill My Vibe’, der alene har trukket 30 millioner streams på verdensplan. Det skete, da Lorde udgav sin årsliste på Spotify. Her var ’Don’t Kill My Vibe’ pakket ind mellem Bon Iver og Childish Gambino. Og når det sker, er der selvfølgelig nogle, der lægger mærke til det.

Sangen skrev hun efter et kreativt møde med en række midaldrende mænd, der behandlede hende som luft, og mødet var så frustrerende for den unge sangerinde, at hun næsten totalsmadrede sit keyboard i vrede. Til gengæld skrev hun hævnsangen ’Don’t Kill My Vibe’, og det var en god idé.

”Det bedste, jeg ved, er at skrive catchy melodier,” sagde hun i et interview med Billboard i 2017. Og hvis hun da bare bliver ved med det, har Norge fået sig en ny verdensstjerne, før de har set sig om.

Du kan opleve Sigrid d. 22. januar, når hun spiller i Lille VEGA.

Hør musikken og se videoen til ‘Don’t Kill My Vibe’ her.

 

 

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk