Norge vedtager abortstramning
Radio & podcast
menu-close

Norge vedtager abortstramning

14. juni 2019 |

Først Alabama, Georgia, Missouri og nu Norge? Natten til fredag vedtog man en omdiskuteret abortstramning i Norge.

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk

Efter en ophedet debat i det norske Storting vedtog man natten til fredag en omdiskuteret stramning i abortlovgivningen, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Stramningen rammer de gravide, der bærer mere end et foster og gerne vil have en såkaldt fosterreduktion. Det er med den nye lovgivning ikke længere muligt at få fjernet et af fostrene, uden at det er blevet godkendt i et nyt og særligt udvalg først.

Det lykkedes dermed regeringspartiet Kristeligt Folkeparti at få flertal for deres forslag om fosterreduktion, men partiet fik ikke de øvrige regeringspartier med på deres forslag om at ændre loven, der tillader sen-aborter ved alvorlig sygdom hos fostret. Det er stadig tilladt.

Læs også: Kontroversiel abortlov vedtaget i USA

Den norske statsminister, Erna Solberg, blev under debatten bl.a. beskyldt for at have efterladt kvinders rettigheder på forhandlingsbordet for at beholde magten.

Abortloven blev indført i Norge i 1976.

Foruden abortstramningerne er regeringspartierne også blevet enige om asylstramninger, at arbejde for skattelettelser samt en intensivering af klimaindsatsen.

Foto: Wiki Commons

Mads Høyer Hansen

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk