New Yorks flydende skov
Radio & podcast
menu-close

New Yorks flydende skov

14. juli 2016 |

Et kollektiv af designere og kunstnere i New York har foreslået at omdanne en kæmpe pram til en flydende farm fyldt med bærbuske, limetræer, lavendel og mange andre planter. Projektet bliver kaldt Swale og prammen skal lægge til flere forskellige steder i New York.

Et kollektiv af designere og kunstnere i New York har foreslået at omdanne en kæmpe pram til en flydende farm fyldt med bærbuske, limetræer, lavendel og mange andre planter.

Projektet bliver kaldt Swale, og er blandt andet skabt af kunstneren Mary Mattingly, som arbejder med at skabe “skulpturelle økosystemer i byområder”. I 2009 boede hun og fire andre på en pram i seks måneder i NYC, og levede af mad de selv dyrkede og rensede deres eget vand.

Gruppen forestiller sig at plante store haver på toppen af en flad-dækket pram, som ville blive beplantet af forskellige typer træer og spiselige planter. Listen inkluderer næsten 100 forskellige slags planter – lige fra artistkokker og ruccola til asiatiske persimmon træer. Den flydende skov vil blive næret af renset vand fra floden, som vil blive ledt gennem en filtrationssystem inden det skal bruges til at vande planter og træer. Farmen vil selvfølgelig være åben for offentligheden.

“Vi vil gentænke frisk, gratis mad som public service, og ikke bare som en råvare”, siger Mary Mattingly. “Vi vil også genindføre rent vand som en menneskeret”.

Swale-Floating-Farm-New-York-City_dezeen_936_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gruppen har med succes kørt en Kickstarter Kampagne, hvor de rejste $32,523 USD fra 333 backers. Når prammen kommer i vandet, skal den lægges til flere forskellige steder – blandt andet Brooklyn Bridge Park, Governors Island og Concrete Plant Park i Bronx. Gruppen arbejder stadig på at få godkendelserne på plads.

Swale-Floating-Farm-New-York-City_dezeen_936_2

Redaktionen