Modeugens hof-dj udstiller egne fotos
Radio & podcast
menu-close

Modeugens hof-dj udstiller egne fotos

2. maj 2018 |

Dj'en Flip har kastet kærligheden på sit kamera og farverige motiver.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Flip

Baggrunden er problematisk, men motiverne er smukke.

Det er udgangspunktet for en ny fotoudstilling, Pow Wow, skabt af Christopher Egeberg – bedre kendt som dj’en Flip.

Hans mange rejser som dj gav ham lyst til at fotografere de mange indtryk han samlede op, og det blev en hobby, der kom til at fylde mere og mere.

Nu er han begyndt at rejse efter motiverne. Det har ført ham til Milwaukee, USA. Her konkurrerer native americans i stammedanse – selvfølgelig iført deres nationaldragter nedarvet gennem generationer.

Ud af de 100 billeder, han tog, har han valgt 10, som han frem til på mandag udstiller på Blaa Galleri i Blågårdsgade på Nørrebro.

Flip i Blaa Galleri, som han har lejet til og med mandag 7. maj. Privatfoto.

Visionen med udstillingen har været klar fra starten. Flip går bevidst efter de mest farverige motiver, han kan finde i verden.

”Man kan sige, at mine billeder er inspireret af den musik, jeg spiller. Jeg vælger altid varm og opløftende musik, og jeg valgte at gøre noget tilsvarende opløftende i mine billeder nemlig at skrue helt op for farverne. Det betyder rigtigt meget for mig, at den historie, jeg fortæller, viser folk fra deres stærkeste side. Så jeg knalder op for det, jeg synes er smukt,” siger Flip.

Flip er i sin rolle som dj mest kendt fra modeugen, hvor han er hof-dj ved nogle af de mange events men også har specialiseret sig i at sætte spillelister til catwalken sammen.

Hans arbejde har ofte bragt ham til udlandet, hvor han har haft et kamera med. For et par år siden besluttede han sig for at sætte sig ordentligt ind i, hvad det vil sige at fotografere.

”Jeg opdagde, at det gjorde mig glad at gå rundt i 12-15 timer og bare fotografere mennesker og bygninger. Så jeg så en masse tutorials på youtube og langsomt blev jeg bedre og bedre til dybde, at sætte skarpt, at redigere og så videre. Efterfølgende tog jeg til Cuba, og det resulterede i min første udstilling i samarbejde med Havana Club. Alle billederne blev solgt og så fik jeg blod på tanden.”

Den aktuelle udstilling fik han inspiration til på grund af nyhedsdækningen af sagen om olieledningen Dakota Access Pipeline, der sidste år – på trods af protester – blev ført igennem indianerreservatet Standing Rock.

De farverige dragter er kendt som regalia og er altså ikke kostumer som sådan men nationaldragter, som vi også har i Skandinavien. Foto: Flip.

”Jeg blev meget interesseret i sagen på grund af indianernes protester og efterhånden kom jeg dybere og dybere ned i et youtube-hul og endte til sidst med at se videoer af de mange pow wows, som foregår i tre dage og som er blevet til en sport, fordi indianercasinoer giver små pengepræmier til dem, der er bedst til at udføre de traditionelle danse. Det er jo egentlig en tragisk historie, at indianerne er blevet til en slags 2. rangsamerikanere, som hutler sig igennem og må klare sig ved at finde tilbage til deres forfædres kultur, men jeg synes også, der er noget vildt smukt i det. Så jeg researchede et par måneder for at finde det rigtige arrangement, som jeg besøgte i oktober.”

En pow wow er, viste det sig, langt fra en tilskuersport. Flip var dermed en af de få ikke-indianere til stede. Det gav ham en del opmærksomhed, og da han fik fortalt om sin vision nemlig at vise skønheden snarere end forfaldet, lykkedes det ham at komme helt tæt på sine motiver.

En lokal kvinde hjalp Flip med at få styr på kategorierne (børn, kvinde/mand) osv. Foto: Flip

Flip har yderligere to udstillinger på bedding, og han holder fast i sin vision om at publicere farverige billeder. Klicheen om fotokunst som barske billeder i sort/hvid interesserer ham ikke.

“Jeg har ikke lyst til at lave socialrealisme. Jeg har ingen ambition om at være krigsreporter. Tværtimod.”

Udstillingen Pow Wow er åben i Blaa Galleri på Blågårdsgade 29 frem til på mandag 7. maj. Flip er til stede alle dage i åbningstiden 12-18. 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.