#MeToo bliver til tv-dokumentar
Radio & podcast
menu-close

#MeToo bliver til tv-dokumentar

18. januar 2018 |

Bevægelsen mod sexchikane #metoo får sin egen tv-dokumentar på PBS.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Wolfmann (Wikipedia Commons)

#Metoo-skriverierne er på ingen måde et overstået kapitel. Nu har den amerikanske almennyttige tv-station PBS (Public Broadcasting Service) meldt ud, at de arbejder på en tv-dokumentar om den krænkende sexkultur, som #metoo har afsløret.

Med arbejdstitlen #MeToo, Now What? vil PBS sørge for, at bevægelsen ikke går i glemmebogen.

LÆS ARTIKEL Hans skyld, min skam

PBS, der bl.a. har produceret programmer til BBC, har Zainab Salbi som vært og redaktør på programmet. Hun er en hædret kvindeaktivist, hvis titler bl.a. tæller People’s Magazines One of 25 Women Chaning The World (2016) og Arabian Business’ One of the World’s 100 Most Powerful Arab Women (2015 og 2016).

Sammen med en anden kvinde har hun startet Women for Women International, der har støttet kvinder i krigszoner i Kosovo, Bosnien-Herzegovina, Rwanda, Nigeria, DR Congo, Columbia, Irak og Afghanistan.

Men nu er tiden til et opgør i den vestlige verden.

LÆS ARTIKEL Crystal Castles: En historie om systematisk overgreb

I en pressemeddelelse om PBS-satsningen siger hun, at ”hvis #metoo virkelig skal skabe en kulturforandring, skal vi tale med manden i vores liv, manden på gaden, og vores kolleger og venner. På samme måde skal vi tale med kvinderne i vores liv og undersøge, hvorfor vi har oplevet krænkelser, og hvorfor vi kigget den anden vej, når det ikke direkte påvirkede os selv.”

Serien består af fem afsnit, der tager fat i fem forskellige typer sexchikane. PBS skriver, at Zainab Salbi fra studiet og felten vil til bunds i mainstreamkulturens påvirkning på kvinder på arbejdspladsen, race og klasseskel i #metoo-debatten, uligheden og kønsdiskriminationens sociale belastning, hvordan mænd kan involveres i diskussionen samt hvordan vi fremadrettet sikrer os, at #metoo skaber en ny måde at omgås hinanden på.

#MeToo, Now What? får premiere på PBS d. 2. februar. Det er endnu usikkert, om og i givet fald hvornår, den kommer til Danmark.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk