Kylie springer ud som Dolly-fan
Radio & podcast
menu-close

Kylie springer ud som Dolly-fan

21. januar 2018 |

Efter fire år er Kylie Minogue snart klar med en ny plade. Den er optaget i Nashville.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Simon Emmett

Kylie Minogue oplevede Dolly Parton live i slutningen af 2016. Det var første gang, hun så countrylegenden live. Og hun blev blæst væk.

“Det var som at se lyset. Det var utroligt. Alle, om de ved det eller ej, er Dolly Parton-fans. Jeg var i Nashville, hvor jeg købte en t-shirt med ordene What Would Dolly Do? Måske det burde være mit mantra,” spørger sangerinden retorisk i en pressemeddelelse.

Kylie Minogue brugte en stor del af 2017 på at indspille en country-inspireret plade, som udkommer 6. april. Hendes første i fire år.

‘Golden’ hedder den, og den er indspillet i countryens hovedstad, Nashville. At det var sådan, det blev, er lidt et sammenrend af tilfældigheder. Først og fremmest ønskede pladeselskabet sig, at der blev indarbejdet countryelementer i Kylies nye plade. Dernæst landede en invitation fra Nashville-bosiddende Amy Wadge på Kylies bord. Den Grammy-vindende sangskriver drømte om et samarbejde med sin australske kollega.

Alt klikkede lige pludselig, fortæller Kylie Minogue.

“Nashville?! Klart! Selvfølgelig vil jeg det. Jeg håbede på, at rejsen ville få pladen til at komme til live. Jeg tænkte, at hvis ikke det sker i Nashville, kommer det aldrig til at ske.”

Stærke samarbejder
Ud over Amy Wadge, som vandt en Grammy for sin medvirken i Ed Sheeran-sangen ‘Thinking Out Loud’ har Steve McEwan, som har bidraget med sangskrivning til countrylegender som Keith Urban og Kenny Chesney, og Nathan Chapman, som er manden, der hjalp Taylor Swift med sin udvikling fra countrystarlet til popgigant, bidraget til pladen.

Der er med andre ord dryppet så meget Nashville i pladen som overhovedet muligt. Vel at mærke af den svedige slags.

“Der var mindst 40 grader varmt,” erindrer Kylie Minogue. “Det var som regnvejr uden regn.”

Med Nick Cave i tankerne
Det er, mener hun, formentlig den første plade, hun har lavet, der emmer så meget af, hvor den er optaget.

“Normalt er mine sange meget universelle. ‘Cant Get You Out of My Head’ lyder for eksempel mere af det ydre rum end af London (hvor den er optaget, red.). Men ‘Shelby ’68’ var skrevet i London men indspillet med Nashville i tankerne. Den handler om min fars bil, og min bror optog lyden af min far, der kørte den. Jeg kunne næppe have skrevet en del af de her sange uden Nashville-oplevelsen.”

For at kunne levere den storytelling, der er i countrymusikken, trak Kylie Minogue ikke bare på inspiration fra Dolly Parton men også på erfaringen fra samarbejdet med Nick Cave. Da de mødtes for at indspille ‘Where The Wild Roses Grow’ havde han ét råd til hende.

“På indspilningsdagen sagde han til til mig: Syng mindre. Tal den igennem. Fortæl historien.”

LÆS ARTIKEL IKON RASER MOD NICK CAVE. NU SVARER HAN IGEN

Kylie Minogue – Golden udkommer 6. april 2018. Første single ‘Dancing’ blev udgivet fredag 19. januar. 

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.