KUNSTIG INTELLIGENS KOMPONERER FREMTIDENS MUSIK
Radio & podcast
menu-close

KUNSTIG INTELLIGENS KOMPONERER FREMTIDENS MUSIK

24. november 2016 |

Som de første i verden har Sony skrevet musik ved brug af kunstig intelligens.

Computere udkonkurrerer i stigende grad intelligente mennesker, og nu står musikkomposition for tur. Som de første i verden har Sony skrevet musik ved brug af kunstig intelligens. Indtil videre har det blandt andet resulteret i nummeret Daddy’s Car, der klinger uhyggelig meget som The Beatles.

Sony har udviklet en software kaldet ‘Flow Machines’, som kan komponere musik i stil med en hvilken som helst komponist. Softwaren trækker på en Lead Sheet Database, der er fodret med 13.000 sangnoder af forskellige artister inden for forskellige genrer. På baggrund af databasen kan softwaren skabe unikke nye kombinationer på kryds og tværs af stilarter og komponere inden for en hvilken som helst ønsket genre.

Til nummeret Daddy’s Car har den franske komponist Benoît Carré valgt stilarten “The Beatles” og computeren har så genereret et nodeark. Carré har skrevet en sangtekst og benyttet et system kaldet Rechord. Systemet har skabt realistiske akkompagnementer ud fra allerede eksisterende kompositioner, ved at koble lydbidder til det computerskabte nodeark. Daddy’s Car er dernæst blevet færdigmixet og finpudset af Carré.

Nummeret bliver del af et album skabt med kunstig intelligens, som Sony udgiver i 2017. Lyt med nedenfor.

Amy Horn