Astrid Sonne
Fotograf: Rita Kuhlmann

Komponist Astrid Sonne udgiver musikalske computerspil sammen med nyt album

Komponist Astrid Sonne udgiver nyt eksperimenterende album, der ledsages af en række spilbare rum på nettet som en slags visuelle musikinstallationer.

Skjult i skyggen fra træerne går du på en sti. Midt i den grønne natur står du nu foran en stor betonbygning. Bag en dør gemmer sig uudforsket verden, og du kan se naturen møde civilisationen.

Det er indledningen til det første spil ud af tre fra Astrid Sonnes nye album, som udkommer i dag. Den 27-årige komponist har nemlig udgivet sit tredje album ‘outside of your lifetime’ med tilhørende ‘Playable rooms’ (musikalske computerspil), som er skabt af kunstner og spildesigner Aske Zidore.

På albummet udforsker hun, hvad musik kan gøre ved os mennesker og inviterer lytteren ind i en verden, hvor musikken kan mærkes på en ny måde.

Astrid Sonne Fotograf Rita Kuhlmann

“Hvert nummer på pladen rummer en følelse af at gå ind i ti forskellige lydlige rum,” siger Astrid Sonne.

Rummene er skabt for at visualisere musikken og leder tankerne hen på computerspil i en anden verden, som åbner op for de umiddelbare følelser, der opstår, når man hører musikken imens.

“Min musik skal være følelsesmæssig relaterbar, men hvilken følelse, min musik vækker i folk, vil jeg ikke prøve at styre,” siger hun.

Ligesom i de fleste computerspil navigerer lytteren selv og bestemmer, hvor numrene bevæger sig hen. En demokratisering af musikken, som Astrid Sonne er optaget af at udforske i de tre spilbare rum.

Se en smagsprøve her fra Sonnes Instagram:

https://www.instagram.com/p/CSyWhiwsL35/?utm_source=ig_web_copy_link

I 2018 udgav Sonne debutalbummet ‘Human Lines’ efterfulgt af ep’en ‘Cliodynamics’ fra 2019, som hun samme år vandt en Steppeulvpris for som årets komponist.

Hun har siden oktober 2020 arbejdet på det nye album ‘outside of your lifetime’, som hun allerede har udgivet numrene ‘Fields of Grass’, ‘Moderato’ og ‘My Attitude My Horoscope’ fra. Spillene til de tre numre ligger offentligt tilgængeligt på hendes hjemmeside.

Inspirationen til omgivelserne i de spilbare rum kommer fra Astrid Sonnes opvækst på Bornholm.

“Rummene er inspireret af den natur og agrokultur, jeg har være omgivet af som barn og ung på Bornholm. For mig rummer det landskab både en jordbundenthed, men også en form for mystik, som jeg gerne ville overføre til de spilbare rum.”

Astrid Sonne Fotograf Rita Kuhlmann

Astrid Sonne

27 år, komponist og bratschist. Opvokset på Bornholm og flyttede til København for at forfølge drømmen om en musikkarriere.

Hun har en bachelor i komposition fra Rytmisk Musikkonservatorium og er i gang med kandidaten.

Sonne udgav debutalbummet ‘Human Lines’ i 2018, og i 2019 vandt hun en Steppeulv for som årets komponist for ep’en ‘Cliodynamics’.

Hun er aktuel med sit tredje album ‘outside of your lifetime’ med interaktive lytteroplevelser.

Med sin eksperimenterende tilgang til musikken bevæger hun sig i krydsfeltet mellem det akustiske og elektroniske, som også afspejler de spilbare rum.

Hun arbejder primært med digital komposition, men med sin baggrund som klassisk bratschist bygger hun ovenpå traditioner fra klassisk musik, rock, pop og techno i sin lyd.

Astrid Sonne Fotograf Rita Kuhlmann

“Jeg har et ønske om at skabe åbne kompositioner, hvor der er plads til lytteren og til egen fortolkning,” siger Astrid Sonne.

For seks år siden blev hun introduceret for spilverdenen efter en såkaldt “Game Jam” for spildesignere, hvor hun komponerede musik til computerspil. Derfor var det lidt af en drøm at kreere de digitale spil til hendes egen musik.

“Jeg havde en forventning om, at vi kunne skabe disse spilbare rum på relativt kort tid. Så det kom lidt bag på mig, hvor stort og tidskrævende et arbejde det egentlig ville være,” siger Astrid Sonne.

Det er musiker og komponist Aske Zidore, som er ved at uddanne sig til gamedesigner, der har programmeret de interaktive rum til ‘outside of your lifetime’.

Albummet ‘outside of your lifetime’ udkommer i dag 22. september.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics