ISLANDKSE MUM GIVER FILMKONCERT UNDER CPH PIX
Radio & podcast
menu-close

ISLANDKSE MUM GIVER FILMKONCERT UNDER CPH PIX

25. oktober 2016 |

"Menschen am Sonntag" er et mesterværk blandt stumfilm og er blandt andre skrevet af Oscar-vinder Billy Wilder. Filmen giver en sjælden skildring af atmosfæren og miljøet i Berlin anno 1930, midt imellem de to altødelæggende verdenskrige.

Stumfilmen “Menschen am Sonntag” får en renæssance, når Múm lader de stemningsfulde billeder fra 1930 vågne i et nyt lydlandskab, der bygger bro mellem fortid og nutid.

“Menschen am Sonntag” er et mesterværk blandt stumfilm og er blandt andre skrevet af Oscar-vinder Billy Wilder. Filmen giver en sjælden skildring af atmosfæren og miljøet i Berlin anno 1930, midt imellem de to altødelæggende verdenskrige. Her udfoldes historien om to vennepar, der drager på søndagsudflugt til en sø uden for byen, og så bliver flirt for alvor til affære.

De smukke sort/hvide billeder udfoldes nu i nye, moderne rammer. Legesyge, vitale og genrebrydende musikalske eksperimenter, der både bringer elektrisk og klassisk klingende komponenter i spil er lyden af Múm. De har samarbejdet vidt og bredt – med både Kylie Minogue og Kronos Kvartetten – og på fredag pakker de “Menschen am Sonntag” ind i lyd i København.

Musikken er allerede filmisk i sig selv. Selvom den er elektronisk, har den en egenartet menneskelig nerve og puls, der ubetinget banker visuelle landskaber til live på nethinden og sår følelser i kroppen. Den sanselige, moderne lyd skaber en tidløshed, som kan få “Menschen am Sonntag” til at kravle langt ind under huden på publikum.

Koncerten finder sted fredag den 28. oktober klokken 22.00 i Dagmar Teatret og er en del af filmfestivalen CPH PIX. Læs mere her.

Amy Horn