Hverdagsmad. Mark Lundgaard
Radio & podcast
menu-close

Hverdagsmad. Mark Lundgaard

31. marts 2015 |

Præsenteret af Mark Lundgaard, køkkenchef på Kong Hans Kælder.

Torsk bagt i saltdej med slikporrer og olivenolieblanquette

Af Mark Lundgaard, køkkenchef på Kong Hans Kælder

Opskrift

Torsken på cirka 1,5 kg renses og skylles grundigt. Derefter pakkes den i saltdejen, forsegles og pensles med æggeblomme. Bag torsken i 25 minutter ved 195 grader.

Rør ingredienserne til saltdejen sammen i en røremaskine.

Til olivenolieblanquetten kommes 2 æg og 0,5 dl vand i en blender. Mens det blender, tilsættes 2 dl kogende fiskefond og 7 dl frugtig olivenolie. Olivenolien skal også være varm. Lad blenderen med alle ingredienserne køre i 5 minutter. Saucen smages til med salt og citronsaft.

Slikporrer: Rens porrene og skyld dem grundigt. Kog vand, smør, salt og peber op til det emulgerer. Tilsæt derefter porrerne og lad dem simre i ca. 20 minutter eller til de er helt møre.

Ingredienser

Saltdej:
1 kg mel
1 kg fint salt
6 dl vand
Timian eller rosmarin

Slikporrer:
8 slikporrer
250 g smør
1/2 liter vand
Groft salt og peber

Olivenolieblanquette:
2 æg
0,5 dl vand
2 dl fiskefond
7 dl olivenolie
Citron

God appetit!

Hverdagsmad