Nicolai Nørregaard hverdagsmad

Hverdagsmad med Nicolai Nørregaard: Pandestegt blomkål

Afspil (03:49)

Præsenteret af Nicolai Nørregaard, køkkenchef på Restaurant Kadeau.

Pandestegt Blomkål med moden ost

Opskrift

Man starter med at sætte en gryde over med æblemost som skal reducere.

Dernæst sættes en syltelage i gang. Det er en blanding af most, eddike, honning og vand, og den skal koge!

Imens gøres blomkålet samt kål klar, valnødder knækkes, vaskes og forårsløgene trimmes. De almindelige løg pilles og skæres.

Når æblemosten er færdigreduceret tages den af varmen, og smøret brunes.

Blomkålet steges og løg blancheres i syltelagen. Der rives jævnligt ost over blomkålet, mens det steger.

Så pilles løgene i både og hinderne trækkes af.

Når blomkålet er færdigt, steges forårsløgene hurtigt og skæres i mindre stykker.

Så smager man den brunede smør til med æblemost, citronsaft og soya.

Blomkålet skærers over på midten og anrettes med løgskaller, kål og forårsløg. Valnøder og citronskal rives over retten og der pyntes med de små blade fra blomkålet.

Ingredienser

Æblemost

Eddike

Smør

Timian

Hvidløg

Forårsløg

Sitauerløg

Valnødder

Citronskal

Moden ost

Honning

Vand

Blomkål

Kål

Olie

God appetit!

Footer graphics