Pandestegt Blomkål med moden ost
Opskrift
Man starter med at sætte en gryde over med æblemost som skal reducere.
Dernæst sættes en syltelage i gang. Det er en blanding af most, eddike, honning og vand, og den skal koge!
Imens gøres blomkålet samt kål klar, valnødder knækkes, vaskes og forårsløgene trimmes. De almindelige løg pilles og skæres.
Når æblemosten er færdigreduceret tages den af varmen, og smøret brunes.
Blomkålet steges og løg blancheres i syltelagen. Der rives jævnligt ost over blomkålet, mens det steger.
Så pilles løgene i både og hinderne trækkes af.
Når blomkålet er færdigt, steges forårsløgene hurtigt og skæres i mindre stykker.
Så smager man den brunede smør til med æblemost, citronsaft og soya.
Blomkålet skærers over på midten og anrettes med løgskaller, kål og forårsløg. Valnøder og citronskal rives over retten og der pyntes med de små blade fra blomkålet.
Ingredienser
Æblemost
Eddike
Smør
Timian
Hvidløg
Forårsløg
Sitauerløg
Valnødder
Citronskal
Moden ost
Honning
Vand
Blomkål
Kål
Olie
God appetit!