Hvad glæder vi os til at se på Haven Festival?
Radio & podcast
menu-close

Hvad glæder vi os til at se på Haven Festival?

7. august 2018 |

Få her Heartbeats guide til fem acts du ikke må misse på Haven Festival 2018!

Dette er andet år at Haven Festival slår folderne ud på Refshaleøen, hvor de prøver at sætte rammerne op om fusionen mellem avanceret øl-, kunst-, mad- og musikfestival.

Igen i år er programmet spækket med internationale bookinger af højeste kaliber, og derfor vil vi præsentere dig for de fem bookinger vi glæder os aller, allermest til at opleve på dette års Haven Festival.

Kraftwerk

Det er jo ikke til at komme udenom Kraftwerk som turnerer rundt med deres 3D-show, som de allerede har forkælet deres danske tilhængere med flere gange. De elektroniske legender har siden deres debut i 1970 (!) tryllebundet store dele af verdensmusiknørder, da de fuldkommen revolutionerede opfattelsen af elektronisk musik.

De fire pionerer fra Kraftwerk havde været i inaktive i mange år, og derfor kom det også som en kæmpe overraskelse da de i 2013 annoncerede deres comeback. Dette bliver uden tvivl en af de vildeste totaloplevelser på dette års Haven Festival.

Arcade Fire 

Det canadiske band fra Montreal har høstet mange priser og stor anerkendelse for deres originale take på bandmusikken, og derfor må de siges at være et af de absolutte hovednavne på dette års Haven.

Sidste år udgav bandet deres femte studiealbum “Everything Now” på pladeselskabet Columbia Records. Her opnåede bandet at førstesinglen “Everything Now” blev nummer 1 på en Billboard Chart. De blev nummer 1 på Adult Alternative Songs-listen, hvilket meget fint symboliserer hvor stor deres fanbase er blevet siden deres opstart i 2001. Det bliver helt sikkert et af de musikalske højdepunkter på Haven, og deres liveshow går man aldrig fejl af.

Her kan du se det anerkendte band spille titelnummeret fra sidste års album ‘Everything Now’, og få en smagsprøve. Arcade Fire spille kl 22.30 på fredag, hvor de lukker fredagens program.

Ariel Pink

Ariel Pink har været en yderst aktiv aktør på lofi indiescenen gennem mange, mange år. De seneste år har han for alvor fået manifesteret sig som en af de mest betydningsfulde, skelsættende og succesfulde artister på denne scene. Hans seneste ‘Dedicated to Bobby James’ album satte kun en endnu større streg under hans navn og status.  Numre som ‘Feels Like Heaven’ og ‘Another Weekend’ vil passe perfekt til et solskinsbeskinnet Refshaleøen, når han spiller på fredag kl 13.30, som en af de første på programmet. Dette er en klar must-see da Ariel Pink ikke har gæstet Danmark særligt mange gange endnu, og dette er en oplagt mulighed for at opleve en af vor tids største indiepop-hitmagere.


Cancer

Den danske tomandsgruppe Cancer er også et must-see på dette års festival. Cancer er det tredje aktuelle band som forsanger Nikolaj Vonsild har turneret med denne sommer. Udover dette akustisk orienterede projekt har frontmanden også spillet denne sommer med det eksperimenterende elektroniske projekt KhalilH20P og det mere kendte When Saints Go Machine på bl.a Roskilde Festival og Distortion. Den anden del af bandet Kristian Finne Kristensen har også hans soloprojekt Chorus Grant ved siden af.

Cancer har høstet stor ros for deres seneste to udgivelser. De lagde ud med at udgive EP’en ‘Regazzo’ i 2014, hvor de hurtigt fik udsolgt de kun 500 eksemplarer de fik trykt. Sidste år fulgte de op på EP’en med deres første fuldlængdealbum. Debutalbummet ‘Totem’ opnåede også stor international succes, og vi har også spillet det og givet det rigtig meget kærlighed på Heartbeats Radio.

Nils Frahm

Da Nils Frahm sidste gang gæstede Danmark var det til to udsolgte koncerter i Vega. Dette var tilbage i februar 2018 at Nils Frahm fik vist sig frem som en af de mest markante musikalske begavelser indenfor klassisk og elektronisk musik, og fik lutter seks-stjernede anmeldelser.

Forrige gang fik Nils Frahm også absolut topkarakter og derfor er det en kæmpe selvfølgelighed at Nils Frahm er på shortlisten når der skal udvælges koncerter fra årets stærke program. Ligesom Arcade Fire og Ariel Pink er Nils Frahm ligeså en af de mest originale artister indenfor sin genre, og han prøver konstant at udfordre og udforske den ambiente genre – kun for at skubbe den i nye retninger. Gå ikke glip af koncerten kl 19.45 på lørdag og få stimuleret din sanselighed.

 

Redaktionen