Humane-frontmand går solo som Misery
Radio & podcast
menu-close

Premiere: Humane-frontmand går solo som Misery

13. juli 2018 |

Sanselighed før musik, sort neglelak og blodrød læbestift er få af nøgleordene når du beskriver Miserys musik og værdier. Hør Miserys første single 'Flower In The Night' her på Heartbeats.

René Slott er ansat på Heartbeats som musikkurator og som en del af den daglige drift på radioen og redaktionen.

Foto af: René Georg Johansen

Bag aliaset Misery gemmer sig sanger og producer Mathias Hjortdal, som tidligere figurerede som frontmand i indiepop-gruppen Humane. Humane var et band som vi viste stor kærlighed på kanalen, og deres sommerhit ‘Floss’ har været i heftig rotation på Heartbeats Radio.

Vi omtalte ‘Floss’ i vores artikel om oversete numre og plader fra 2017.  Allerede efter få måneder valgte at bandet gå i opløsning og nu er frontmanden tilbage med nyt materiale, og det har vi glædet os til her på redaktionen.

Artikel: Her kan du læse om ‘Årets mest oversete plader 2017’

Derfor er det også med stor glæde, at vi kan premiere førstesinglen fra hans nyeste projekt. Med Misery er fokus fjernet fra indiepop og bandlyd. Nu er udtrykket mere elektronisk og rettet mod lyden af 2018, dyster r’n’b og ensomhedens salige stemning. Stadig er musikken centreret om Hjortdals længselsfulde og dramatiske vokal der søger svar, mening og galskab i tilværelsen. Vi ser Misery som en ny modig spiller i det danske vækstlag og vi glæder os meget til at følge projektets udvikling. Forventningerne er store og singlen ‘Flower In The Night’ er dyb, storladen og godt sat sammen.

Om Misery:

“I krydsfeltet mellem krystalklar goth-pop og klassisk skønhed fremelsker Misery lyden af udødelige synder og glæder som forfængelighed, håb og det storartede. Sort neglelak, rød læbestift, progressive og konservative værdier har alle en plads i Miserys univers.”

Om videoen

Flower In The Night er en reflekteren af en ung mand, der lader sig bruge af verdens uendelige tørst for skønhed. I et samarbejde med Jacob Krzysztof Glogowski, René Georg Johansen, Anna Risgaard Dahl og Nina Terese Rask oplever vi et menneske i en biltur med hans tanker, fordomsfrit men kynisk konstaterende over hans plads i livet som statue.

Videoen kan ses på Heartbeats facebook-side her

Rene Slott

René Slott er ansat på Heartbeats som musikkurator og som en del af den daglige drift på radioen og redaktionen.