1 . Bosses Bageri
Selvom Juno the Bakery ligger lige nede af gaden, så skal man ikke glemme Bosses Bageri, der ligger for enden af Århusgade. Bagermestrene Jimmy og Linda Bosse har en stor kærlighed til deres fag, der kan mærkes i smagen. Bosses Bageri er familieejet og har eksisteret mere end 50 år. Det er for mange øbroere en lokal perle, som giver flashbacks til barndommen både med smag, stemningen og omgivelserne med de dybe glasmontre fyldt til randen med kajkager, romkugler og flødeboller.
Vi anbefaler helt sikkert berlineren, der er dejlig fedtet og mørkt bagt. Den har en meget dyb og intens smag, og der ikke sparet på sukkeret på toppen. Du kan ikke undgå at slikke fingrene efter en bid. Kaloriebomben Sarah Bernhardt-kagen med et godt lag chokolademousse og et tykt lag chokoladeovertræk er også værd at smage.
Bosses Bageri, Østerbrogade 132, København Ø
2. Det Rene Brød
Det Rene Brød er et 100 procent økologisk, lokalt og lækkert bageri i hjertet af Østerbro på Rosenvængets Allé 17 med et minimalistisk og smagfuldt design, der giver lyst til at blive hængende. Et bageri som har brød, boller, rugbrød og kager og et bageri, der er moderne og nytænkende, men som stadigvæk har bevaret det traditionelle bagværk, man kender. Der er både økologiske surdejsbrød, grovboller og fancy rugbrød og alt det, man kender fra de gamle bagerier: hvedebrød, wienerbrød og konditorkager som chokoladekage, tebirkes og franskbrød.
Vi anbefaler deres hit: stykkeskåret chokoladekage med nøddetop og masser af kakaosmag, der har en lækker konsistens, og som vækker en helt særlig nostalgisk følelse fra barndommen. En opgraderet version af klassens time- kagen.
Det Rene Brød, Rosenvængets Allé 17, København Ø
3. Landbageriet
Hvor skal man gå hen, når man som københavner gerne vil have en frisk og saftig romkugle fyldt med kokos og masser af smag? Det her lille hyggelige bageri er specialiseret i at bage velsmagende produkter af veganske, økologiske og glutenfri råvarer, men selvom bageriet næsten bager 100 procent plantebaseret, holder de sig stadigvæk til det klassiske bagværk som romkugler, kanelsnegle og drømmekage, der stadigvæk smager ”almindeligt” for kødspisere – endda til fornuftige priser. Bageriet har ingen siddepladser, men har alt hvad man craver på farten.
Udover kager og bagværk har de også et udvalg af plantebaserede og veganske produkter som chokolade, kiks og plantemælk.
Landbageriet, Frederiksborggade 29, København K
4. Brødkunsten
Hvis du er på jagt efter en fyldig og velsmagende kanelsnurre, så skal du smutte forbi Brødkunsten på Jagtvej 94 på Nørrebro. Helle Poulsen og Danni Robin Nielsen har ejet Brødkunsten siden 2006. Deres bageri er et traditionelt bageri, men som stadigvæk er med på beatet og følger de nyeste tendenser inden for konditori.
De bager med 100 procent økologisk mel, dyrket på dansk jord, og brødene er langtidshævet på surdej og bagt i stenovn. Omgivelserne er meget åbne, hvor man har mulighed for at stikke hovedet ind og følge med i afbagningen og fremstillingen af konditori, der i øvrigt giver en himmelsk duft i hele rummet, som man ikke vil væk fra.
De er især kendt for deres forskellige snurrer. Deres kanelsnurre har en lækker tæt, snasket (på den gode måde) og fedtet dej med en fyldig remoncesmag og mandler på toppen. Mums.
Brødkunsten, Jagtvej 94, København N
5. Sankt Peders Bageri
Danmarks ældste bageri med den gule facade og den store, guldfarvede kringle, der hænger over indgangen, er fra 1652 og er familieejet, og så ligger bageriet i det eventyrlige Latinerkvarteret i København på Sankt Peders Stræde 29. Selvom bageriet er kendt for at være et totalt turistet bageri, der skulle forestille at være symbolet på Danmark og danskhed, så er kvaliteten i top og de gamle traditioner stadigvæk bevaret.
I vinduet er der lange rækker af snegle, gifler og tebirkes på skindende sølvfade, som man ikke kan gå forbi uden at få gang i mundvandet. Deres bløde, smørbagte, kæmpe kanelgiffel i blød briochedej, der har mange lag og masser af kanelremonce og et tykt lag glasur, er deres populære signaturbagværk, som man ikke kan gå glip af.
Sankt Peders Bageri, Sankt Peders Stræde 29, København K
6. Bageren i Nansensgade
I det hyggelige bageri i hjertet af Nansensgade kan du få alt det traditionelle bagværk, kager og wienerbrød. Kæmpesnegle med forskelligt glasur, kajkager og klassiske cremede frøsnapper, der er snoet rundt i en cirkel med masser af birkes, der sætter sig tænderne. Bageriet er uden tvivl et godt gammeldags bageri, som har eksisteret i mere end 25 år. Vi anbefaler klart deres cremede frøsnapper, der næsten altid smager bedre, end den ser ud.
Udover bagværk og kager, sælger de også deres helt egne byg-selv sandwiches. En ægte uraffineret bager-sandwich med alt fra rejer, æg og en god fed mayonnaise til en lækker gammeldags roastbeef-sandwich – for bare at nævne to af dem. Den er perfekt som frokostmåltid.
Bageren i Nansensgade, Nansensgade 64, København K