Haven: En ny festival til sanserne
Radio & podcast
menu-close

Haven: En ny festival til sanserne

11. august 2017 |

Venezuelansk gademad, livebrygning og Iggy Pop. Haven åbner i dag.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Hvad har Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller, kokken Claus Meyer og guitaristen Aaron Dessner fra The National til fælles?

Ud over at være verdensstjerner på hver sit felt, har de sammen skabt en festival, der hedder Haven. Nå, tænker du. Endnu en festival, hvor jeg kan høre musik og drikke mig fuld? Ain’t nothing new. Det er set før.

Men Haven Festival, der for første gang nogensinde åbner portene i dag og i morgen, har et lidt andet syn på festivalkulturen, end hvad vi er vant til.

TV Mød Aaron Dessner fra The National

Selvom både The National, Iggy Pop, Bon Iver og Band of Horses gæster hovedscenen, har arrangørerne ikke spor imod, hvis du går hjem og bedst husker et måltid mad fremfor en koncert. Eller husker en gylden, læskende tår øl mere, end du husker, da dit must-see band spillede din yndlingssang.

Faktisk er det præcis, hvad de vil have.

Musik, mad og drikke for alle pengene

Maden leveres af internationale kokke, så hvis du er til japansk Tsukune, så får du det. Eller hvis venezuelansk gademad lyder spændende, så værsgo. Måske en hummerwrap? Eller grillet gede- og lammekød, tilberedt over bål på pladsen? Selvfølgelig.

Eller måske synes du ikke, at det ikke så vigtigt, hvad du tygger på. Måske er du mere optaget af drikkevarerne.

Fair nok.

Haven Festival har et egentligt øl-program, hvor du kan gå på opdagelse i alskens våde varer fra nær og fjern. Der er tre specialølbarer med fokus på hver sin type øl: sort øl, sur øl og humlet øl. Sidstnævnte (som tæller 14 haner) byder blandt andet på helt ekstreme IPA-øl.

TV Mød Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller

Hvis du er interesseret i at se, hvordan man brygger øl, vil Mikkel Borg Bjergsø dele sin passion med gæsterne. Han vil, sammen med Aaron Dessner, brygge øl direkte på pladsen. Øllen skal gæres på luft fra festivalen og sælges senere på året.

Kunst, der hylder Istedgades stripklubber

På festivalspladsen finder du også diverse kunstinstallationer og eksperimenter. Bl.a. står den islandske kunstner Ragner Kjartansson bag en bar, der hylder Istedgades bodegaer og stripklubber. Her kan du finde prosecco, striptease og trøfler til den helt store guldmedalje.

Er du eventyrlysten ud i det gastronomiske og har lyst til at prøve et mere luksuriøst alternativ til Roskilde, Smukfest og de andre, så er Haven Festival helt sikkert noget for dig.

TV Mød Claus Meyer

Der er stadig enkelte partout-billetter tilbage. Billetterne koster 1250 kr., og dem finder du her.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk