Guide: Få det sidste ud af sommerens sol, fester og festivaler
Radio & podcast
menu-close

Guide: Få det sidste ud af sommerens sol, fester og festivaler

10. august 2018 |

Sol, koncerter og fadøl - du kan nå det endnu. Få her Heartbeats guide til sensommerens bedste koncertoplevelser og festivaler!

Sommeren er ved at gå på hæld, august måned er landet og der er en stor sandsynlighed for, at du er en anelse mættet af hedebølge og nyder godt af airconditionen på din arbejdsplads efter endt ferie. Alligevel skinner solen stadig, og når først det om et par måneder står ned i lårtykke stråler og der varsles snestorme, vil du alligevel ønske, du havde udnyttet årets sensommer 100%.

Men bare rolig. Vi har samlet en række anbefalinger til, hvordan du får det sidste (og bedste) ud af sensommerens program, der stadig er spækket med festivaler og gratis koncerter.

 

Strøm Festival

Lige nu – d. 8.-11. august 2018, København

Årets Strøm Festival er i fuld gang med masser af koncerter, talks og events, du ikke vil gå glip af.

Du kan blandt andet komme med til fest på DGI-byens ikoniske røde tag til Strøm: Red Roof, hvor en stribe af lækre dj’s laver soundtracket til din solnedgang. Når du er færdig her, kan du tage til Strøm Rave med Smerz og gæster til en fest, der varer hele natten.

Læs også Le Gammeltofts anbefalinger til Strøm Festival og få her det fulde overblik over hele programmet.

Foto: Strøm

 

HAVEN Festival

D. 10.-11. august 2018 på Refshaleøen

Sidste år gik fire entreprenante ildsjæle og venner sammen for at skabe et kunstnerisk eksperiment i form af en festival. Vennerne var Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsøe fra Mikkeller og Aaron Dessner og Bryce Dessner fra The National, som ganske elegant lover en god kombination af musik, øl og god mad: Alt hvad en festivalgænger kan begære.

Som festivalen selv skriver: “HAVEN er både en avanceret ølfestival med international livemusik og en kunstfestival med internationale gæstekokke, ligesom det er en musikfestival, der finder sted midt i ét stort installationskunstværk skabt i samarbejde mellem bryggere, musikere, kokke og performancekunstnere fra hele verden.”

Har du ikke fået sat dig ind i programmet, kan du her læse hvad vi glæder os til at se på Haven.

Facebookevent

 

Wonderfestiwall

16.-19. august 2018 ved foden af Hammershus på Bornholm

Trænger du til en lille get-away fra det københavnske, så tag et smut forbi solskinsøen i Østersøen, hvor Wonderfestiwall lige om lidt finder sted. Her kan du med klipper i baggrunden, solen i hovedet og en fadøl i hånden, opleve en lang række danske og internationale kunstnere fordelt på tre scener. Du kan selv vælge, om du vil kombinere festivaloplevelsen med en campingtur eller sommerhusoplevelse, men uanset hvad du vælger, skal du huske badetøj. Opalsøen er nemlig et ret lækkert sted at bade.

Protip: Du kan købe en samlet pakkerejse for under en tusse, der inkluderer rejsen til og fra København, transporten til festivalområdet og partoutbillet til alle tre festivaldage.

Se mere i facebookeventet.

 

 

Lost Lands Festival

D. 17.-18. august 2018 på Refshaleøen

Lost Lands Festival er en to-dages festival, der hylder banebrydende og internationale musikere og visuelle kunstnere i en spektakulært show med lys og lyd fra den mest aktuelle undergrund. Festivalen fokuserer på bæredygtighed, diversitet og tilgængelighed, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at al festivalmad er økologisk og vegansk, servicen er bionedbrydelig og alle byggematerialer vil blive genanvendt. Derudover er festivalen designet til at være nemt tilgængelig for kørestolsbrugere og alle informationsskilte, parpriser og toiletskilte er tilgængelige med blindskrift.

Hvert år skifter festivalen lokation til et nyt forladt, urbant eller industrielt område, og i år kan du finde Lost Lands på Refshaleøen med både en indendørs- og udendørsscene – lige ved siden af de nye street food marked ‘Reffen’.
Protip: Koster 210 kr for en partoutbillet, så tag forbi og kig dig omkring. Måske bliver Lost Lands din nye yndlingsfestival!
Foto: Lost Lands Festival

 

OVERSKUD vol. 1

D. 17. august 2018 i KPH VOLUME, Vesterbro

Folkene bag KPH VOLUME er gået sammen for at lave et nyt initiativ, hvor alt overskud fra hvert arrangement doneres til en værdig sag. Til festen kan du bl.a. drikke nitrogendrinks fra ISTID, rompunch fra Bybi og øl fra People Like Us, mens du danser fødderne ømme til funk og soul DJ’s. Du kan dagen derpå roligt vågne op med tømmermændene (og hjertet) på det rette sted. Dit festbudget er nemlig blevet smidt efter et af landets bedste sociale formål.

Første gang gives overskuddet til Antidotes vigtige arbejde med at uddele modgift til overdoser, og nedbringe dødeligheden blandt stofbrugere i hele Danmark.

Facebookevent

 

UHØRT Festival

D. 24.-25. august 2018 i KPH VOLUME, Vesterbro

Det er sjette år, UHØRT Festival løber af stablen i København, hvor omkring 3.000 gæster og 39 nye bands og solister fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær. Under festivalen vil du blive mødt af et hav af forskellige musikgenrer, der tæller alt fra hiphop, pop, indie rock til metal. Hør f.eks. Balthasar, Vesper, Turquoise Sun, Guldimund og Ravi Kumar og Tobias Albert, der netop har vundet Karrierekanonen.

UHØRT har fokus på de bands, som har engagementet, viljen, lysten og potentialet til at træde igennem på den danske musikscene. Du kan få en forsmag på line up’et på UHØRTs Spotifyplayliste.

Facebookevent

 

Nemoland

Hver søndag frem til d. 26. august

Nemoland på Christiania har i mange år været kendt for sine gratis søndagskoncerter, og i år er ingen undtagelse. Trods der altid følger en mandag dagen derpå, kan du stadig nå at få et par gode og gratis koncertoplevelser.

På søndag d. 12. august kan du høre KAKA + Bikstok og d. 26. august kan du høre Soleima + Phlake kvit og frit.

Se en oversigt over søndagskoncerter på Nemoland HER.

 

Pumpehusets Byhave

Onsdag-lørdag hver uge frem til d. 15. september 2018

Lige midt i hjertet af København ligger en lille oase fyldt med kulørte lamper, sommervejr, god stemning og masser af gratis koncerter. AOK har netop kåret Byhaven til Byens Bedste Musikoplevelse og det er ikke uden grund. Trods vi er i august måned, er der stadig masser af events tilbage på programmet. Tag f.eks. gratis ind og hør Beatnuts med DJ-set og barbecue, eller til Marc Facchini + De Lyse Timer eller Chorus Grant + Crush. Du kan også stadig nå at tage til Loppemarked eller Karaokeaften eller en omgang ophidsende Byhavebingo.

Protip: Fang en streetfoodburger hos El Jefe og bestil en Tildes Passion i baren. You can thank me later.

Se det fulde program HER.

 

Tivoli Fredagsrock & Lillefredag

Alle torsdage og fredage frem til d. 21. september 2018, Tivoli

Der er stadig flere koncerter på Tivolis program for både Lillefredag og Fredagsrock, og du kan stadig nå at se Mew, Scarlet Pleasure, C.V. Jørgensen eller Alex Vargas til Fredagsrockkoncerterne, der som vanligt foregår på den store scene ved plænen.

Hvis du derimod synes at ugen føles lang og du har brug for at komme ud på en torsdag, så er Lillefredag måske noget for dig. Disse intimkoncerter foregår i Orangeriet, der er Tivolis smukke og eksotiske haveanlæg af en scene. Program kan du finde lige HER.

Protip: Hver torsdag før Lillefredagkoncerten på Orangeriet er der quiz fra kl. 18.00 med masser af gode præmier.

Få overblik over alle Tivolis koncerter her

Foto: Rasmus B. S. Hansen / Tivoli
Redaktionen