Gastronomiens Hemingway er død
Radio & podcast
menu-close

Gastronomiens Hemingway er død

8. juni 2018 |

Den forhenværende topkok og senere rejsejournalist, Anthony Bourdain, er død. 61 år.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Anthony Bourdain blev 61 år. Foto: Netflix

Længe før begrebet stjernekokke og for den sags skyld nordisk Michelin-feber opstod, var der Anthony Bourdain.

Han var i mange år chefkok på den franskinspirerede Bistro Les Halles i New York og gjorde sig for alvor bemærket med den selvbiografiske bestseller, Kitchen Confidential – Adventures in the Culinary Underbelly.

Heri beskrev han sine unge år i Frankrig, hvor han lærte at sætte pris på den mad, mange unge ville betragte som decideret ulækkert.

Mest berømt er bogen for sine beskrivelser af køkkenpersonale, der holdt sig gående på sprut og coke, af naive rigmænd, der bestemt aldrig skulle have investeret i restauranter og ikke mindst for forklaringen på, hvorfor du aldrig skal bestille fisk om mandagen.

Kitchen Confidential blev fulgt op af yderligere bøger og ikke mindst en række tv-programmer, blandt andre No Reservations, der kan ses på Netflix, og senest Parts Unknown, hvor han på sin helt personlige måde gik ombord i mad fra hele verden.

Men nu er det slut. En række medier har netop offentliggjort, at Anthony Bourdain er afgået ved døden.

Kokken/forfatteren/tv-værten blev på grund af sin store rejselyst og unikke fortællerstemme kendt som Gastronomiens Hemingway. Man kunne også på grund af hans udsvævende levevis kalde ham for Køkkenets Bukowski.

Anthony Bourdain var at dømme efter de mange chokerede reaktioner på hans død en meget vellidt person.

CNN, der sendte Anthony Bourdains aktuelle show, Parts Unknown, har i dag udsendt en pressemeddelselse, hvor der blandt andet står følgende.

“It is with extraordinary sadness we can confirm the death of our friend and colleague, Anthony Bourdain”.

Anthony Bourdain modtog i 2013 George Foster Peabody-prisen, der uddeles for fremstående indsatser inden for radio og tv.

I den forbindelse udtalte han følgende:

“We ask very simple questions: What makes you happy? What do you eat? What do you like to cook? And everywhere in the world we go and ask these very simple questions,” he said, “we tend to get some really astonishing answers.”

Vi hylder ham med dette indslag, hvor han sammen med René Redzepi er på besøg hos Noma-leverandør Søren Wiuff.

Anthony Bourdain blev 61 år.

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.