Forældrene var klassiske musikere. Sønnen blev techno-pioner
Radio & podcast
menu-close

Red Bull Radio: Forældrene var klassiske musikere. Sønnen blev techno-pioner

9. februar 2018 |

Legenden John Tejada analyserer nyeste tendenser indenfor elektronisk musik i denne uge på Red Bull Radio

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

At technomusikken i høj grad udspringer af den klassiske musik er John Tejada et godt eksempel på.

Hans far var komponist og konservatorielærer og hans mor operasanger. John Tejada er da også selv klassisk uddannet. Men i midthalvfemserne sprang han som technokomponist med masser af genrer på sit klaviatur.

Minimal techno, melodisk IDM, electro, hip hop, genrekræsen kan man ikke kalde ham.

Snart oprettede han da også sit eget pladeselskab, Palette Records og i 1998 kom hans første album, Little Green Lights And Four Inchs Faders.

Albumaktuel i dag
Dem har der været mange af siden og i 2011 skrev han kontrakt med tyske Kompakt Records, hvor han nu har udgivet fire albums.

Den seneste, Dead Start Program, kom faktisk i dag, fredag 9. februar.

I den anledning gæster han i aften fredag kl 20 programmet First Floor, hvor han og vært Shawn Reynaldo diskuterer de nyeste elektroniske udgivelser. Du kan høre det lige her på Heartbeats radiokanal.

Ligeledes i dette program kan du høre Brian Allen Simon –eller Anenon som hans kunstnernavn lyder – som peger på sine yndlingsudgivelser lige nu. Ligesom John Tejada er han albumaktuel (ligeledes udgivelse fredag 9. februar). Anenon er kendt for sit saxofonspil som han blander med andre jazzimprovisationer, ambient med mere. Anenons fjerde album har fået titlen Tongue.

I denne weekend kan man desuden høre den russiske technoeksperimentalist, Machine Woman spille sine yndlingsnumre lige nu. Hun byder blandt andet på musik fra sit hjemland samt London og Berlin. Det er i programmet Headphone Headlights, som du kan høre her på Heartbeats søndag klokken 14.

De fem programmer:
 • First Floor
  First Floor er det ugentlige show, der sætter fokus på ny elektronisk musik fra hele verden.
  Fredag kl. 20.00
 • On The Floor
  On The Floor tager lytteren med på en rejse til de største elektroniske klubber og bringer optagelser fra de bedste dj- og live sets.
  Lørdag kl. 22.00
 • Counter Intelligence
  Få de gode røverhistorier fra verdens mest ikoniske pladebutikker – soundtracket af udvalgte numre fra hylderne.
  Søndag kl. 12.00
 • Headphone Highlights
  Bliv inviteret indenfor i det allerhelligste, når artister fra hele verden tager lytteren igennem personlige playlister.
  Søndag kl. 14.00
 • Main Stage
  Tag med til festival – uden at ligge i telt. Main Stage bringer live-optagelser fra de festivaler, som ikke nødvendigvis er bange for at udfordre på musikprogrammet. Her er alt fra old school raves og techno-ekskursioner til Egyptian Lover og Zebra Katz.
  Søndag kl. 18.00
Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.