Facebook presser Tinder med ny dating app
Radio & podcast
menu-close

Kærlighed: Facebook presser Tinder med ny dating app

9. august 2018 |

Facebook vil ryste taktstokken fra Tinder på dating-markedet.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Illustration: Heartbeats

Til Facebooks udviklerkonference F8 tilbage i maj måned fortalte Mark Zuckerberg, at det sociale medier ville lancere en dating-funktion.

Efter sigende skulle Zuckerberg have fået sig et chok, da han opdagede, at mere end 200 mio. mennesker på Facebook faktisk er single. Derfor satte han fluks gang i udviklingen af en ny funktion, der skal skabe “virkelige og længerevarende forhold – ikke bare hookups,” som han fortalte dengang.

Nu er de imidlertid nået så langt, at de er begyndt at teste det intern i virksomheden. De fremgår af et nyt tweet, hvor man i et par screendumps kan se, hvordan det kommer til at se ud.

Du får bl.a. mulighed for at skabe en profil, som er adskilt fra din Facebook-profil. Dermed kan du også fravælge fællesvenner og folk, du kender i forvejen (eller inkludere dem, hvis du har lyst), og samtidig kan dine venner ikke se, at du har en profil, med mindre du beder Facebook om det.

Kilde: @wongmjane

Det vides ikke, hvornår servicen bliver tilgængelig for alle, men både Tinder, happn og de andre får en seriøs konkurrent, når verdens største sociale medier i en ikke-så-fjern fremtid træder ind på datingmarkedet.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk