En stormende dag på Facebook
Radio & podcast
menu-close

Le Gammeltoft: En stormende dag på Facebook

20. august 2015 |

Igen er debatten omkring regeringens klimapolitik - eller mangel på samme - blusset op.

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.

Der er ofte røre på Facebook. Folk der mener noget. Og folk der er enige og uenige med hinanden. Det er ikke så tit, at jeg følger med i den slags debatter længere, men jeg stødte forleden på en tråd, der i den grad fik mig op ad sædet.

Et af de hotte emner fortiden (heldigvis for det) er vores klima og miljø. Det diskuteres meget, hvordan vi alle kan gøre en indsats for at hjælpe vores klima og ja, vores jord, mod en bedre fremtid. En af de helt store debattører indenfor klima og bæredygtighed, Signe Wenneberg, skrev et indlæg på sin facebook side, som jeg læste og efterfølgende fulgte med i debatten om. Hendes post lød:

“Oh happy day! Forestil dig, at du bliver udnævnt som integrationsminister for at forhindre integration, at du bliver udnævnt som fødevare-og-miljøminister for at nedlægge miljøministeriet og miljøpolitikken og fra første dag tænker “fed ide, vi hælder gift ned i vandløbene og propper flere svin ind i staldene, sæt i gang!” og forestil dig nu det absurde, at du bliver klimaminister og som det første melder ud, at du vil forværre Danmarks klimapolitik… Se link nedenfor fra Absurdistan/aka #‎dkpol‬ ‪#‎detdanmarkviikkekender‬

Du kan klikke videre til det omtale link HER.

Det der gjorde, at jeg læste videre end bare Signes indlæg var, at formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, blandede sig i debatten. Han syntes Signe Wennebergs indlæg var manipulerende. Jeg vil ikke gå nærmere ind i deres diskussion, men lade dig læse alle kommentarerne selv, HER.

Det er altså absurd. At den nye regering vælger at nedlægge miljøministeriet. At deres klimaminister udtaler, at han og regeringen vil sænke de danske klimaambitioner. Det er sandt, at man som politiker skal forholde sig til virkeligheden. Til økonomien. Til alt det kedelige. Men man skal også huske at tage ansvar. At tænke længere end til slutningen af sin egen levealder.

Sandheden for mig er, at der ikke er særlig meget, der gør mig bange. Jeg kan tage mig af mig selv. Jeg er realistisk, og ved at vi alle på et tidspunkt kommer igennem svære perioder i vores liv, og det føler jeg mig på en eller anden måde rustet til. Jeg er stærk. Men samtidig er jeg bange. Jeg har inden i mig en frygt, som vokser en lille smule hver dag. En frygt som handler om mit barn. Mit land. Vores jord.

Fordi det for magtfulde mennesker desværre ofte handler om mere magt, og dermed penge, synes det umuligt at få foretaget de ændrinder der skal til, for at vi kan rette op på vores ødelagte klima. Og det skræmmer mig næsten mere end klimaændringerne selv. Tænk at vi deler jord med så mange mennesker, der ikke forholder sig til de kolde facts, men kun til de kolde grønne.. so to speak. Jeg har skrevet det før, men hvornår lærer vi (I, kære politikere) at sætte danmarks, ja verdensbefolkningens fremtid over penge og magt.

Kære Anders Samuelsen. Det kan godt være, du har ret. Eller, selvfølgelig har du ret. I at man som politiker skal forholde sig til den kedelige virkelighed og økonomiske realiteter, men man skal vel også som politiker forholde sig til, hvad der optager landets borgere. Til at det midt i popularitetskonkurrencen, som politik jo er blevet til, også handler om andre borgere end de, der er blevet talt ned til gennem valgkampen. Politik og politikere burde huske, at alle os, stærke, realistiske, selvkørende danskere, som ikke hyler så meget op om overførselsindkomster og reformer, har noget på hjerte. Vi stemmer. Vi handler. Og noget af det, der ligger os på sinde er vores jord. Vores klima og vores børns fremtid.

Kære Lars Løkke. Det kan godt være, du ikke har pengene til klima. Ikke kan finde økonomien til et miljøministerium. Men husk, hvad du signalerer ved at negligere disse områder. Områder der er vigtigere end nogle andre, da de er fundamenterne. For at overhovedet at kunne føre politik. Hvis det da efterhånden er det, I gør.

Le Gammeltoft

DJ, radiovært, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk. Uddannet cand.mag. i engelsk og moderne kultur og kulturformidling.