Donald Trump indgyder gru og foragt
Radio & podcast
menu-close

Donald Trump indgyder gru og foragt

12. januar 2017 |

Men Meryl Streeps takketale er ikke svaret.

Podcast-redaktør på Heartbeats.dk.

Meryl Streep modtog ved årets Golden Globe ceremoni en Cecil B. DeMille pris for sit livslange arbejde i filmindustrien. En ærespris som må siges at falde ned i et uendelighedskar af priser, som Streep allerede har fået skovlet til sig igennem sin lange og gloværdige karriere. Traditionen tro blev der kvitteret med en ordentlig opsang af en takketale, som i denne omgang var en stor bredside til USA’s kommende præsident Donald Trump – helt uden at nævne mandens navn, en genistreg intet mindre. Meryl Streep formåede på sin begrænsede taletid, at bekræfte samtlige tilstedeværende i, at Hollywood stadigvæk holder nøglerne til moralens paradis.

Meryl Streep advarede et enigt Hollywood om det kulturelle forfald, som præsident Trumps enevælde vil føre med sig. Bifaldet ville ingen ende tage, og genklangen fra klapsalverne ville ikke dø hen, når Meryl Streep fra den moralske højborgs trone artikulerede alle de ting, vi ikke har kunne få os selv til at sige siden november. Det er som om at al den frygt vi ikke selv har kunne formidle, pludselig får en værdi af sandhed når Meryl stiller sig op for tusinde, ja faktisk millioner af mennesker og fortæller verden hvordan vi alle sammen føler.

For heldigvis er det nu sådan i den moderne verden, at enhver fanboy kan abonnere på de rigtige holdninger og deltage i den store kendis circle jerk, ved at dele takketalen på diverse sociale medier og tilkendegive deres moralske ophøjethed igennem celebrity-kultur til venner (som undertegnede) der deler deres frygt og holdninger. Desværre så står jeg lige midt i denne circle jerk og vil gerne ud så hurtigt som muligt, for det er en klistret omgang.

Kendisser som meningsdannere og moralske vogtere er ikke løsningen på vores problemer, små som store. Leo redder os ikke fra global opvarmning. Meryl kan heller ikke redde os fra Trump, men smider i stedet brænde på bålet til dem, der går og venter på at blive bekræftet i deres fordomme over for moralens elite. Stop med at være en fluffer i stjernernes lukkede gruppe og se din frygt i øjnene på dine egne præmisser.

Du kan se hele talen herunder:

Andreas Saxild

Podcast-redaktør på Heartbeats.dk.