Defected Records udgiver dansabel opsamling
Radio & podcast
menu-close

Defected Records udgiver dansabel opsamling

3. december 2015 |

I fredags udgav det engelske pladeselskab Defected Records mix-albummet Defected presents Glitterbox London

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.

I fredags udgav det engelske pladeselskab Defected Records mix-albummet Defected presents Glitterbox London. Selskabet, som blev stiftet i 1999, har gennem årene etableret sig som et af verdens mest respekterede labels indenfor house musik, hvilket, ikke mindst, skyldes grundlæggeren Simon Dunmores kyndige musikalske øre og skarpe øje for talent-spotting.

Udgivelsen er et samarbejde med Glitterbox, et relativt nyopstartet event i klubmekkaet Ibiza, som nu også er nået til London. Glitterbox har på kort tid opnået stor popularitet, hvilket kan tilskrives deres musikalske profil, som er en gedigen blanding af klassisk disco, soul og house. Defected Presents er mixet af Simon Dunmore og repræsenterer et udpluk af den musik, der spilles til festerne. Dunmore er én blandt mange af verdens førende dj’s, som jævnligt spiller til Glitterbox-events. De seneste år har der været optrædener fra house legender som Todd Terry og David Morales, samt nyere navne som Todd Terje, Julio Bashmore, Horse Meat Disco og mange flere.

Musikken er fordelt på tre forskellige mix, og er en solid blanding af nyt og gammelt, kendt og sjældent, men med det dansable og funky som fællesnævner. Der er således alt fra discoklassikere fra 70’erne og 80’erne fra Chic, Patrice Rushen og Sharon Brown, til moderne pop-funk fra Breakbot og soulfuld vocal house fra Copyright og Purple Disco Machine.

Det er en udgivelse, der peger både bagud og fremad og som fint belyser house musikkens rødder i disco og soul. Så hvad enten man er i humør til en svingom på dansegulvet, eller en musikalsk historietime kan dette album anbefales.

Læs mere om udgivelsen her.

Fabian Hansen

Fabian Hansen er DJ og musikjournalist. Han har desuden en alsidig musikbranche-erfaring fra arbejde på pladeselskab.