Dansk skovejer vil bygge hotellejligheder i trætoppene
Radio & podcast
menu-close

Dansk skovejer vil bygge hotellejligheder i trætoppene

12. december 2017 |

Allerede fra næste år vil du kunne holde ferie i et lille stykke skov ved Mariager Fjord.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Illustration: Arkitekt Sigurd Larsen.

Hvad siger du til at sove 12-14 meter oppe i trækronerne?

Det lyder som noget fra Tarzan, men du skal faktisk ikke længere end til området omkring Mariager Fjord for at realisere ideen.

Bag ideen står brødrene Rasmus og Lasse Lybæk. Deres familie ejer skovområdet, og da de begge har trådt deres barnesko og haft mange oplevelser der, fik de allerede i 2010 den ide, at andre ikke skulle snydes for samme mulighed.

Planen er på sigt at opføre ni hyttelejligheder. Indtil videre er fokus dog på at opføre først en og derefter to mere i løbet af 2018 og starten af 2019. Budgettet for de tre hytter er to millioner kroner.

Illustration: Arkitekt Sigurd Larsen.

”Det sværeste er den første, for det er med den opførelse, vi for første gang skal lægge vand og el ind. Derfor er det her, vi lægger alle vores kræfter lige nu,” siger Rasmus Lybæk.

Forretningsideen i trækronehotellet, som har fået navnet Løvtag, er, at der er en del skove og plantager, der godt nok er smukke men ikke særlig velegnede til skovbrug. Derfor er ideen i stedet at bruge dem til rekreativt brug.

LÆS ARTIKEL OM AQUATEKTUR FUTURISTISKE BOLIGER TAGER LIVET VED VANDET TIL NYE DYBDER

Der findes i dag lignende projekter blandt andet Treetop Hotel i Sverige. Konceptet er dog lidt anderledes, da man her startede med et klassisk hotel, hvorefter man begyndte at bygge unikke hytter rundt om som satelitter.

Eksternt link www.treehotel.se

Foto: Treetop Hotel i Sverige

Løvtags hytter ER Løvtag. Hver lejlighed er udstyret med køkken, toilet, soveværelse, hems og tagterrasse.

Illustration: Arkitekt Sigurd Larsen.

De varierer i højde. Den laveste ligger fire meter over jorden og den højeste får – som nævnt – lagt gulv hele 12 meter over jorden. Befinder man sig på dens tagterasse, kommer man med andre ord endnu højere op.

Hytterne er alle udrustet med trapper, og man behøver altså hverken stiger eller for den sags skyld lianer for at komme op i højderne.

Til gengæld skal man ned på jorden igen for at komme i bad. Det foregår i det fælles badområde.

Illustration: Arkitekt Sigurd Larsen.

Der vil desuden være et fælles grovkøkken. Det er især beregnet til lystfiskere eller folk, der køber frisk fisk.

Løvtag er gået på Kickstarter i håb om at få 350.000 kroner hjem. Donerer man for eksempel 2.500 kroner er man sikret en weekend i Løvtag, når den første hytte er færdig.

Eksternt link: http://www.lovtag.dk

LÆS ARTIKEL LEGOBY: NU FLYTTER DE FØRSTE CONTAINERBEBOERE IND

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.