Selvom jeans er noget, vi alle har, er det den mest besværlige beklædningsdel at købe
Radio & podcast
menu-close

Guide: Selvom jeans er noget, vi alle har, er det den mest besværlige beklædningsdel at købe

26. maj 2015 |

Der findes et hav af pasformer og ens størrelse kan variere flere numre afhængigt af mærke, mængden af elastan og så videre.

Indlægget er også bragt på THE MEAT.

jeansftekst2

Selvom jeans er noget, vi alle har, er det, hvis man spørger undertegnede, den mest besværlige beklædningsdele at købe. Der findes et hav af pasformer og ens størrelse kan variere flere numre afhængigt af mærke, mængden af elastan og så videre. Det er en jungle uden lige, men i nedenstående guide har vi samlet en række jeans, der alle har det tilfælles, at de er forholdsvis smalle uden at være skinny – og hvis du vil prøve dem først, bør alle pasformerne kunne findes i københavnske butikker.

Sorte jeans vil altid være en fast del af ens garderobe, men de senere år er både designere og forbrugere også begyndt at tage de blå jeans til sig igen. Til den mere eksperimenterende side finder man Comme des Garçons-designeren Junya Watanabe, der gennem flere år har nyfortolket Levi’s jeans og denimjakker og Levi’s selv har lanceret den skæve Red-kollektion i samarbejde med en eller anden skør designer.

I den mere casual retning finder man blandt andre franske A.P.C, Nudie Jeans og Our Legacy, der alle er kendt for god kvalitet og minimal branding. Vi har samlet fem jeans herunder, der vil få dig stilsikkert gennem sommeren.

jeans1

Acne “Max” Light Vintage

Acne Studios’ grundsten har altid været jeans, og selvom de prismæssigt er i den høje ende, er kvaliteten også derefter. Modellen “Max” er Acne’s bestseller, så den henvender sig til de fleste. Pasformen er slim-tapered, hvilket vil sige at der er plads i lårene, hvorefter de snævrer ind og bliver smalle i foden. Light Vintage-vasken er 98% bomuld og 2% elastan, så selvom den er tætsiddende, er der mulighed for at bevæge sig.

1495,- hos Acne.

jeans2

Nudie Jeans “Grim Tim” Indigo Blench

Som du nok ved i forvejen, er svenske Nudie blandt eksperterne, når det kommer til denim. Udover bare at lave en stærk kollektion af jeans, har de også en eksperimenterende afdeling, der blandt andet har designet forklæder, tæpper, 5-panel kasketter og tasker. Nudies “Grim Tim”-silhuet er slim-straight og modsat deres “Thin Finn”- og “Tape Ted”-silhuet sidder baglommerne ikke halvt nede på dine baglår, når du har dem siddende i taljen. Apropos baglommen plejer denne ofte at være overbroderet i Nudies signaturfarve, orange, hvilket på denne “indigo blench”-version er holdt tone-i-tone. Og så er de produceret i Italien i økologisk bomuld tilsat 1% elastan. What is not to like?

1000,- hos Nudie.

jeans3

Our Legacy “First Cut” Light Vintage Wash

Forrige sæson kunne svenskerne fra Our Legacy også tilføje jeans til deres katalog, og ligesom med alt andet rammer de også plet her. Silhuetten er, ligesom de førnævnte, slim, eller som de kalder det selv, “slender”, uden at være malet på. Deres “Light Vintage Wash” er en stonewashed jeans i 100% bomuld i 12 ounce, der betegner vægten af denim pr. yard. Jo højere, jo kraftigere. En 12 oz betegnes som midt i mellem en letvægts- og mellemvægts-jeans, hvilket gør den anvendelige både sommer og efterår.

1270,- hos Our Legacy.

jeans4

Levi’s “501 CT” Livorno

I gennem de sidste 140 år har Levi’s 501’er været den foretrukne jeans for minearbejdere, cowboys, Steve Jobs og sikkert også din far. Ifølge Levi’s er den også blevet populær blandt den nye generation, men da de fleste unge beder om at få dem langt ind i foden, har amerikanerne valgt at gøre det på forhånd med den nye model: 501 CT. Sammenlignet med sin ældre storebror, snævrer 501 CT ind fra knæet og hele vejen ned, så dine sko ikke længere gemmes væk under den brede fodvidde. Livorno er vasket med pimpsten (stonewashed), består af 100% bomuld og ligesom Our Legacy’s er denne også forholdsvis kraftig.

800,- hos Levi’s.

jeans5

A.P.C “Petit New Standard” Washed Indigo

Bliver ovenstående en tand for lyse, er Washed Indigo-versionen fra A.P.C måske en mulighed. Det franske mærke er både anerkendt af hardcore denimhoveder, skatere og Kanye West, for at lave gode jeans og det med god grund. Pasformen Petit New Standard er den smalleste i franskmændenes katalog, men det betyder ikke, at den er skinny. Langt fra. Taljen er hverken høj eller lav og har man ikke prøvet deres jeans før, kan vi skrive os på listen over tilfredse kunder. Washed Indigo-versionen kommer i 98% bomuld og 2% elastan.

1050,- hos END.

The Meat