Blade fra banantræer erstatter plastikposer i supermarkeder
Radio & podcast
menu-close

Nyt fra Østen: Blade fra banantræer erstatter plastikposer i supermarkeder

3. juni 2019 |

Plastic-Not-So-Fantastic: Flere asiatiske supermarkeder erstatter den traditionelle plastikpose med blade fra banantræer.

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk

En række supermarkeder i Vietnam har taget et initiativ fra Thailand til sig og er begyndt at anvende blade fra banantræer til at pakke varer i – som alternativ til den klassiske plastikpose. Det skriver Nextshark.

Det hele tog fart, da supermarkedet Rimping i Chiang Mai i Thailand fik stor ros og positiv feedback på Facebook for deres bæredygtige banan-pakkeløsning. Det bemærkede man i flere vietnamesiske supermarkeder, og derfor er der nu flere supermarkedskæder i Vietnam, som går i Rimpings fodspor og eksperimenterer med blade fra banantræer som et mere miljøvenligt indpaknings-alternativ.

I et interview med VnExpress siger en repræsentant fra den vietnamesiske kæde, Lotte Mart, der for øjeblikket tester bladene, at de har planer om på nationalt plan helt at erstatte plastikposerne med bananblade.

Læs også: Ung klimastjerne: ”Når det kommer til klimakampen, så opfører politikerne sig som børn. Derfor må de unge tage over”

Generelt er der i Vietnam sat en række initiativer i søen for at begrænse brugen af plastik. Erstatningen af plastikposer med blade fra banantræer er bare et af dem. Den føromtalte kæde har også planer om at anvende bladene til at pakke kød i.

Foto: Facebook/perfecthomes

Mads Høyer Hansen

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk