Bisse sender børnene til det ydre rum
Radio & podcast
menu-close

I Peter Bellis fodspor: Bisse sender børnene til det ydre rum

16. november 2017 |

Den nye børne- og lydbog 'Bettinas Badekar' indeholder bidrag fra bl.a. Bisse og Raske Penge.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Screendump fra musikvideoen

Bisse sender ungerne til det ydre rum med sit bidrag ‘Spruttesangen’ til den nye børnebog Bettinas Badekar. Bogen er, som nogle vil kunne regne ud, en nyfortolkning af tegnefilmsklassikeren ‘Bennys Badekar’ fra 1971.

I en netop udgivet musikvideo til Bisses single bliver vi slynget ud i fjerne galakser, når Jakob Oksbjerg og Kristian Nordentoft tager seeren med på en collage-inspireret rumrejse i stilistisk tråd med bogens univers.

Bogen ’Bettinas Badekar’ er en illustreret børnebog med lydside, hvor også Raske Penge og Poul Nesgaard er blandt bidragsyderne.

I denne nyfortolkning af ‘Bennys Badekar’ finder Bettina et badekar på en losseplads – og badekarret er tilfældigvis et rumskib!

Bisses rolle er at være den nye Peter Belli. I den oprindelige film var Peter Bellis blæksprutte legesyg og livsglad og hyggede sig med at dovne den hele dagen. ’Spruttesangen’ anno 2017 er tematisk et mere eksistentielt bud på en børnesang, end vi er vant til. Bisses ’monster’ spørger sig selv gentagne gange:

”Ingen ved, hvem jeg virkelig er / Hvorfor skal det være så svært at være et monster?”

Det musikalske udtryk er til den elektronisk side, og sangen er produceret af Anders Bach Pedersen, som også er én af de to faste trommeslagere i Bisses orkester Man kan dog argumentere for, at den originale Blækspruttesangs syrerock overføres i nogenlunde grad til psykedelisk electro-udtryk i Bisses nyfortolkning.

Bedøm selv (og pas på, at dine børn ikke pludseligt læser Sartre på børnebiblioteket).

 

Bisse – Spruttesangen

 

Peter Belli – Blækspruttesangen

Find Bettinas Badekar på Facebook.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk