Besøg Mærsk Tårnet og bliv klogere på hjertet
Radio & podcast
menu-close

Frost Festival: Besøg Mærsk Tårnet og bliv klogere på hjertet

18. januar 2018 |

Hjerte, mave og musik. I en kold tid. Hele programmet for Frost Festival ligger nu klar.

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.

Foto: Arkitektfirmaet C.F. Møller/Adam Mørk

For præcis et år siden, 18 januar 2017, blev den 15 etager høje tilbygning til Panum-bygningen på Nørrebro indviet af Dronning Margrethe II.

Bygningen har kostet omkring 1,5 millard kroner at bygge, og A.P. Møllerfonden har betalt omkring halvdelen, deraf navnet Mærsk Tårnet.

Nu kan du komme ind i bygningen.

15. februar åbner festivalen Frost den københavnske skylines nye ikon op for offentligheden, når huset lægger rum til arrangementet Puls. Puls er et arrangement om hjertets banken – om dét sted i kroppen, hvor vi siger, at de stærkeste følelser bor, og det organ, der pumper den livsnødvendige ilt rundt i kroppen.

Til arrangementet spiller det debuterende band Detekt sine retro- futuristiske kompositioner, som er skabt med samples fra en undervisningsplade fra 1960’erne, som var beregnet til at undervise læger i at genkende anormale hjerterytmer. I Detekts musik blander de forstyrrede hjerterytmerne sig med samples, vokal og elektroniske beats, som både peger på hjertet som livgivende organ og tematiserer den forgængelighed, som hjerterytmeforstyrrelser rummer. Arrangementet indledes af et oplæg ved professor, Københavns Universitet, Nicole Schmitt.

PODCAST ROCKHISTORIER SPILLER VINTERMUSIK

Frost Festival giver for ottende februar i træk publikum mulighed for at opleve København i et nyt skær til mere end 20 skræddersyede vinterbegivenheder med musik og lys på overraskende steder.

En stor del af festivalen i år handler om kroppen.

Derfor kan man komme også komme til arrangementet Gut Feeling, der foregår i Medicinsk Museion. Arrangementet tager udgangspunkt i udstillingen “Mind The Gut”, og undersøger maven som kroppens dobbelttydelige organ – det sted i kroppen, hvis fornemmelse vi tillægger evnen til at skelne mellem rigtigt og forkert, og samtidig det organ, der opsamler energi til at holde kroppen i gang.

PODCASTSERIE FØR VI SPISER 

Forsker Adam Bencard fortæller om mavens vigtige indflydelse på både menneskekroppens grundlæggende funktioner og på vores følelsesliv. Herefter vil operasangerne Kristin Mulders og Ole Morten Velde sammen med pianist Knut Christian Jansson opfører udvalgte arier, som portrætterer stærke følelser, der kan mærkes i maven: vrede, forelskelse, sorg og lykke.

Kenton Slash Demon
Som en del af kropspakken arrangerer Frost Festival også Lysbid, der foregår i den herskabelige Østerbro-villa Villa Kultur og er lavet i samarbejde mellem maddesigner Anne Østergaard Laursen og lysdesigner Maria Cramer-Møller, mens Kasper Kaae og Brian Batz fra bandsene Cody og Sleep Party People har komponeret musik.

Endelig kan man komme indenfor i en medlemsklub, på Linnésgade ved Nørreport. Klub, som den bare hedder, har sammen med Mercedes Benz’ kulturlaboratorium Prxject inviteret Frost Festival til at arrangere en aften med solid klubstemning, når Kenton Slash Demon spiller live.

Kenton Slash Demon har gennem knap ti år manifesteret sig som ypperlige leverandører af elektronisk musik, der både udforsker grænselandet mellem techno og house og mellem festens tempo og hverdagens dvælen.

Puls
Den 15. februar i Mærsk Tårnet.
Billetter

Gut Feeling
10. februar i Medicinsk Museion.
Billetter

Lysbid
9. februar i Villa Kultur
Billetter

Kenton Slash Demon
16. februar i Klub.
Præsenteret af Klub og Mercedes Benz’ kulturlaboratorium Prxjects.
Billetter

Læs mere på Frost Festivals hjemmeside, hvor hele programmet nu ligger klar. Blandt andet kan du 7. februar klokken 20 gå på opdagelse i Pernille Rosendahls musikalske univers og Thorvaldsens skulpturer, når Pernille Rosendahl både spiller koncert i museets forhal og iscene-sætter en musikalsk museumsvandring rundt på museet.

LÆS OGSÅ FYSIKKENS DRONNING ER STJERNEN VED GRATIS FESTIVAL

Martin Finnedal

Uddannet journalist i 1998 og har siden arbejdet for blandt andet Fyns Amts Avis, DR TV, Politiken, Roskilde Festival og i Forsvaret.