"Jeg har set mange, der har arbejdet sig til en sygemelding"
Radio & podcast
menu-close

Iværksætter Louise Ferslev: “Jeg har set mange, der har arbejdet sig til en sygemelding”

8. august 2017 |

At starte en virksomhed er som at spille golf: Ét slag ad gangen.

”Jeg har ikke på forhånd tænkt, at jeg var en ambitiøs karrierekvinde. Jeg syntes bare, at det var spændende at følge op på de her idéer og se, om der kunne være noget interessant.”

I virkeligheden startede det skævt for iværksætter Louise Ferslev. Hun valgte den forkerte uddannelse (e-design på KEA, red.) og opdagede det først to måneder inde i forløbet – alligevel endte det med at være det helt rigtige valg, der satte gang i de tanker og idéer, som senere blev til MyMonii.

Ideer på kommando
I dag er hendes virksomhed blevet til virkelighed. Mere end 22.000 danske familier bruger app’en, hvor forældre overfører lommepenge til børnene gennem Dankort. På den måde kan forældrene følge med i børnenes forbrug.

Og netop det forkerte uddannelsesvalg var lige præcis det, Louise havde brug for.

”På uddannelsen skulle vi få idéer på kommando. MyMonii udsprang fra en af de idéer. Jeg kunne se, at der var et behov for, at børn kunne få overblik over deres lommepenge, men også, at de kunne få noget at betale med,” fortæller hun.

På sin rejse har hun lært meget om at være iværksætter. Mest af alt har hun lært, at andre iværksættere ofte fremstiller startsfasen som om, at man skal sætte alt på spil. Man skal droppe sport og sin kæreste og sætte vennerne til side, forlyder det.

Men det er Louise Ferslev ikke enig i.

”Sådan har det ikke været for mig – men jeg prioriterer det også. Jeg arbejder ca. 30-40 timer om ugen, og prøver at holde det til et almindeligt niveau. Jeg kunne godt arbejde mere, men jeg ser ikke noget behov for det.”

LÆS ARTIKEL LE GAMMELTOFT: FERIE PÅ GENBRUGSSTATIONEN 

Hun har set mange eksempler på iværksættere, der arbejder sig til sygemelding. Derfor råder hun også til, at man ikke sætter alt til side fra start. Selv havde hun bartenderarbejde i weekenderne ved siden af sin virksomhed de første syv måneder, mens hun skridt for skridt arbejde sig selv og sin virksomhed op.

”Hvis man fokuserer på slutmålet – f.eks. at sælge virksomheden til et højt millionbeløb – så er det svært at koncentrere sig og nyde hver eneste dag, for det skal man.”

Ud over at være iværksætter har hun også spillet golf på højt niveau, og der er faktisk ikke så langt mellem de to verdener, som man måske skulle tro.

”Mine turneringer i golf gik dårligt, hvis jeg kun tænkte på slutmålet: at nå handicap nul inden for fem år. Men hvis jeg tog et slag ad gangen, fokuserede på det, gik hen til det næste slag og gjorde det samme – det var der, jeg spillede allerbedst. Det er det samme at være selvstændig. At turde at tage én dag og én opgave ad gangen. Så får man en kvalitetsvirksomhed, der er bæredygtig,” fortæller hun.

Hendes bedste råd til andre iværksættere er at have rigtig meget tålmodighed.

”Folk tror ofte, at virksomheder kan blive startet op på tre måneder. Sådan fremstilles det i medierne, og så tror man, at det er mega nemt. Men sådan er det ikke, og sådan er virkeligheden heller ikke. Lad være med at tro, at I kan starte det op i et tempo, som I læser om i medierne. Tålmodighed er nøglen.”

LÆS ARTIKEL SELVSTÆNDIG KONSULENT: HVIS IKKE DER ER EN KONFLIKT, SÅ SKABER JEG DEN

Redaktionen